2017-03-24

Володимир Дегтярьов розказав слухачам МВА про важливість репутаціі для успішності бізнесу.

Home/News IIB/Володимир Дегтярьов розказав слухачам МВА про важливість репутаціі для успішності бізнесу.

В  чому  полягає одна з найважливіших цінностей МВА освіти?  Це знайомство   та якісне спілкування з людьми, які поєднують в собі неперевершений професіоналізм   та високі особистісні  якості.

 

Під час березневого модуля  слухачі програми General MBA змогли в черговий  раз  в цьому переконатися. Під час вивчення дисципліни «Маркетинг» , що викладає Олександр Бакка, а саме теми «Комплекс маркетинговий комунікацій» в бізнес-школі  «Міжнародний інститут бізнесу» відбувся майстер-клас Володимира Дегтярьова  на тему «Пригоди репутації в 21 сторіччі».

 

Володимир - випускник Львівського Університету ім.І.Франка, Swedish Institute Management Program, Інтегральної Школи Коучінгу та дипломований викладач програми Chartered Institute of Public Relations. У 2012 році Українська асоціація зі зв'язків з громадськістю визнала Володимира найкращим PR-спеціалістом з боку агентств, а галузеве видання Marketing Media Review включило його до рейтингу "35 кращих професіоналів рекламно-комунікаційного ринку України до 35 років". Вільний від роботи час Володимир ділить між сім'єю, вихованням двох дітей та спортом. Він заснував проект бігових екскурсій для гостей столиці України Kyiv Running Tours, бігає гірські ультрамарафони, займається тріатлоном та вчиться на інструктора з фрідайвінгу.

 

Під час майстер-класу слухачі разом з гостем подискутували щодо того, чим  реклама відрізняється від PR, чому рівень довіри до СМІ та журналістики суттєво впав та хто підхопив важелі впливу на споживачів та суспільство в цілому.

 

Поговорили про те, що  в сучасному світі  постать та репутація СЕО  впливають на  ринкову вартість компанії, а репутація компанії в цілому впиває на персонал та споживачів.

 

Під час майстер класу було розглянуто масу прикладів саме з українського ринку. Спікер продемонстрував конкретні приклади  різного поводження українських  компаній в публічному просторі, а саме у  Facebook. Розглянули, як правильно здійснювати комунікацію з незадоволеними споживачами, і як декілька «правильних»  чи навпаки «неправильних»  слів можуть викликати бурю емоцій зі знаком «плюс» чи «мінус».

 

Володимир Дегтярьов впродовж всієї зустрічі продемонстрував високу обізнаність як в особливостях українського ринку, так і знайомство з практиками провідних зарубіжних компаній.

 

Дякуємо  Володимиру за плідну  та практичну  зустріч . 

IMG 7087IMG 7089IMG 7079