16.05.16

Слухачі МБА опанували методи «Шість сигма» разом з Дмитром Нечитайлом

Главная/Новости и анонсы МИБ/Слухачі МБА опанували методи «Шість сигма» разом з Дмитром Нечитайлом

В минулу суботу, 14 травня 2016, слухачі програми «Магістр бізнес-адміністрування» в рамках курсу «Операційний менеджмент» ознайомилися з методологією «Шість сигма». Це стратегічний підхід до вдосконалення бізнесу, що включає різноманітні заходи з пошуку та виключення причин дефектів та помилок у бізнес-процесах, через зосередження на тих вихідних параметрах, які є принципово важливими для споживача.

 

Ознайомлював слухачів І курсу з методологією «Шість сигма» Дмитро Нечитайло, сертифікований спеціаліст рівня «чорного поясу».

 

Дмитро Нечитайло - директор департаменту проектів та нових бізнесів (непрофільний бізнес) в Груп ДФ. Раніше очолював групу операційного консалтингу в київському офісі компанії PricewaterhouseCoopers, а до цього протягом 7 років працював в українських банках, де займався реінженірінгом бізнес-процесів.

Наразі Дмитро має 16-річний досвід роботи, в тому числі 12 років займається проектним та процесним менеджментом, вдосконаленням бізнес-процесів із застосуванням методологій бережливого виробництва та "Шість сигма", а також реогранізаціями в українських компаніях.

 

«Шість сигма» - є статистичною концепцією, котра являє собою ступінь варіації в процесі по відношенню до вимог та специфікацій клієнта.

 

Впродовж зустрічі слухачі дізнались, що в процесі, який працює на рівні шести сигм, відхилення (варіації) настільки малі, що отримані в результаті процесу продукти або послуги на 99,9997% бездефектні. Термін «Шість сигма» також відноситься до філософії бізнесу, котра сфокусована на непереривному вдосконаленні шляхом вивчення потреб клієнта, аналізу бізнес-процесів та застосування відповідних методик вимірювання.

 

В компаніях, де застосовують підхід «Шість сигма», ця філософія часто переходить на рівень корпоративної культури.

 

Слухачі Міжнародного інституту бізнесу, відпрацювали застосування цієї методики, використовуючи стимульний матеріал - цукерки M&M’s - відслідковували дефекти та за відповідною схемою прописували шляхи їх виправлення.

 

В процесі роботи слухачі могли проявити весь свій креатив, критичне мислення, гнучкість та здатність дивитися на проблему під різними кутами.

 

В кінці заняття підручні засоби, цукерки M&M’s, були з задоволенням ліквідовані.

 

Дякуємо Дмитру за пізнавальну та дуже практичну зустріч!

 

image course Dmytro Nechitaylo