2018-09-08

«Управління персоналом у стилі happiness»: чи повинен управлінець піклуватися про щастя своїх підлеглих?

Home/News IIB/«Управління персоналом у стилі happiness»: чи повинен управлінець піклуватися про щастя своїх підлеглих?

Що таке щастя, чим воно відрізняється від задоволення? Кому і навіщо воно потрібне? А головне, чи повинно турбувати управлінця, на скільки щасливі чи нещасні його співробітники? Ці та ще багато важливих питань з’ясовували слухачі програми Executive MBA-17 разом з Іриною Примак – автором проекту «Інститут Корпоративного Щастя» на занятті в бізнес-школі «Міжнародний інститут бізнесу».

 

Палка дискусія, що розгорнулася в аудиторії в рамках курсу «Управління людським капіталом», стала яскравим підтвердженням того, що питання щастя у всіх його проявах як особистих, так і корпоративних, є надзвичайно актуальним для наших студентів, а отже – і для українського бізнесу вцілому.

 

Консультант зі стратегічного маркетингу та Employer Branding, СЕО консалтингової компанії «Do Marketing!», сертифікований експерт у темі «Щастя в діяльності», автор моделі «СОРС. 4 складові щастя» продемонструвала слухачам МІБ, що: “Запитання «Чи щасливий я?», поставлене самому собі, надзвичайно небезпечне, однак у той самий час воно – дуже потенційне!” Ірина переконана, що кожен власник чи керівник може здійснити колосальні зміни у роботі своєї компанії та відчутті життя своїх колег, чесно відповівши собі на це запитання. Адже не буває так, що ти щасливий на роботі і нещасний вдома чи навпаки, а це значить, що щасливий працівник транслює свій стан колегам, клієнтам та партнерам так само, як і нещасний.

  

Ірина Примак не закликає слухачів намагатися вирішувати усі життєві негаразди своїх партнерів та підлеглих, натомість пропонує оцінити якість своєї компанії у відповідності до моделі СОРС: смисл, стосунки, розвиток, стан. Спікер наголошує, що увага до того, на скільки змістовними є завдання, які стосунки сформувалися у колективі, що сприяє чи гальмує розвиток працівників та в якому стані вони перебувають у результаті занурення в робочий процес – це ключ до побудови колективу щасливих та цілеспрямованих особистостей, здатних включати роботу на вас до структури своїх життєвих цінностей, а не сприймати її винятково як зобов’язання.

  

А підсумувала свій виступ Ірина словами відомого коуч-консультанта і бізнес-тренера Пилипа Гузенюка: «Щастя – це провідна компетенція керівника!», - і кожен зі слухачів Executive MBA вже вирішував для себе: погоджуватися з цим висловом чи ставити його під сумнів. Найважливіше, що дала дана зустріч – рушійний поштовх до переосмислення того, що ж таке щастя і в чому воно для кожного з нас?

emba-17 3emba-17 4