2020-02-11

Невже MBA тільки для обраних?

Home/News IIB/Невже MBA тільки для обраних?

«Диплом МВА – тільки для обраних» - часто можна зустріти таке кліше. Але що за ним стоїть?


Багато хто думає, що мова йде про високу вартість навчання, а значить і обмежену його доступність для широких мас.Проте таке твердження актуальне скоріше для західних бізнес-шкіл, де вартість курсу MBA може досягати 100 тисяч доларів. Для українських же бізнес-шкіл «обраність» полягає в першу чергу в тому, що в серйозний навчальний заклад не беруть абсолютно всіх бажаючих. Це не стільки вимога акредитуючих органів, скільки необхідність в інтересах самих слухачів, задля підвищення якості навчання.

Критерієм відбору слухачів на програми MBA в МІБ є в першу чергу реальний багаторічний досвід управління бізнес-процесами, відповідальність за результати діяльності компанії. Якщо слухачі в групі недостатньо досвідчені, не тільки їм самим буде складно вчитися, але і решта учасників навчання не зможуть якісно з ними взаємодіяти.


У групі з такими студентами сильний слухач віддає багато і мало отримує натомість. Це позбавляє його головного бонуса навчання на MBA-програмах - нетворкінгу. Адже перевага face-to-face навчання не тільки в тому, що слухачі отримують «вижимку» систематизованих інструментів і підходів до ведення бізнесу завдяки взаємодії з викладачами, а й через досвід і знання, попередньо накопичені кожним із слухачів групи. У бізнес-школі «Міжнародний інститут бізнесу» процес навчання побудований таким чином, щоб стимулювати слухачів обмінюватися своїми напрацюваннями, особистими секретами і хитрощами з ведення бізнесу в Україні та за її межами.


Важливою умовою при відборі слухачів на програми в МІБ є рівень внутрішньої зрілості апліканта, яку йому необхідно продемонструвати на вступному інтерв'ю. Крім цього, практика показує, що найбільш успішними після проходження навчання стають ті, хто прийшов на програму з бажанням змінюватися самому, змінювати свої підходи до ведення бізнесу та прийняття управлінських рішень, відкриватися для нових можливостей.


МВА – не для кожного, адже тільки найвмотивованіші, найнаполегливіші та найбільш цілеспрямовані слухачі доходять до кінця навчання, отримують диплом і, найголовніше, трансформуються самі, стають сильнішими і впевненішими. Навчання на програмі не можна назвати легкою прогулянкою. Це непростий, але при цьому дуже цікавий шлях освоєння найсучасніших, перевірених інструментів для прийняття управлінських рішень, актуальних знань про грамотне ведення бізнесу і тонкощі всіх аспектів діяльності компанії. Не кожен здатний брати максимум від навчання, на певний час зробивши його нарівні з роботою, сім'єю і хобі ще одним життєвим пріоритетом. Але ті, які доходять до фінішу, які не здаються, які не дають домашнім завданням та делайнам себе «зламати» – перероджуються в новій якості, стають більш рішучіми, готовими до будь-яких управлінських викликів та здатними на неможливе.


Якщо ви відчуваєте в собі сили змінюватися, долати себе і обставини, відкриватися безлічі можливостей і створювати свій світ по-новому, приходьте на навчання в МІБ!


Набір на програми управлінського розвитку відкрито:
General МВА – старт 18 березня 2020 року
Еxecutive МВА – старт 22 квітня 2020 року
International MBA – старт 22 квітня 2020 року
Ukrainian MBA – старт 25 вересня 2020 року