Print this page
2020-04-04

IIB Community. Strategy Advisor: Марина Авдєєва

Home/News IIB/IIB Community. Strategy Advisor: Марина Авдєєва

Сила Міжнародного інституту бізнесу завжди була і лишається в першу чергу в людях: в викладачах, в випускниках та слухачах, в команді бізнес-школи. Саме тому ми намагаємось підтримувати міцний зв'язок в Community IIB, який ґрунтується на взаємодопомозі, обміні досвідом та експертизою та повазі один до одного.

Серед інших ініціатив, спрямованих на підтримку нашої спільноти, бізнес-школа «Міжнародний інститут бізнесу» впроваджує ще одну. Ми будемо ділитись з вами порадами від членів комьюніті МІБ щодо того, як пережити цей турбулентний період з найменшими втратами активів та сил, а також як скористатись нагодою та змінити компанію на краще. Наші випускники і слухачі зголосились поділитись тим, які стратегічні рішення вони приймають зараз, як перелаштовують роботу своїх компаній та які можливості знаходять в теперішній ситуації. Сподіваємось, що їх досвід та живі кейси наштовхнуть інших на позитивні зміни, дозволять почуватись впевненіше при прийнятті рішень та дещо по-іншому подивитись на контекст власного бізнесу.

Починаємо цей проект порадами нашої випускниці Марини Авдєєвої, яка є керуючим акціонером «Арсенал Страхування», генеральним директором Arsenal Assistant та Arsenal-on-line, членом Advisory Board МІБ. Професіонал з 18-річнною експертизою в страхуванні. Входить у ТОП-100 найуспішніших жінок України.

1200x628 avdeeva

Для довідки скажемо, що «Арсенал Страхування» - це одна з найбільших страхових компаній в Україні з капіталізацією 30 млн. дол., яка має більше 3 млн. клієнтів по всій країні.

Цитуємо Марину Авдєєву мовою оригіналу:

  1. Максимально погрузитесь в операционный бизнес. Сейчас нужен тотальный контроль и участие во всех основных операционных процессах управляющего собственника.
  2. «Удалёнка» - не каникулы. Это большой вызов. Контролируйте своих сотрудников. В онлайне боритесь за новое конкурентное преимущество – вы обязаны стать ещё оперативней, а ваша связь с клиентами ещё короче!
  3. Разумно срезайте косты. Особенно что касается сокращения затрат на зарплаты. Лучших своих людей, прямо влияющих на результаты, сейчас наоборот нужно дополнительно мотивировать.
  4. «Не рубите канаты»! Старайтесь пойти на встречу своим постоянным клиентам. Дайте им больше, чем они готовы сейчас заплатить. Дайте отсрочку, дисконт, временные «платежные каникулы». Все вернётся вдвойне.
  5. Займитесь технологическими разработками. Мир стремительно ушёл в онлайн. И после кризиса в офлайн клиенты уже не вернутся. Нужно предложить им новые технологичные продукты и подумать, каким образом клиенты должны заметить в интернете именно вас. XXI век окончательно наступил. И этот век — век экономики внимания.

Кризис пройдёт. 
И снова начнётся рассвет! 
Нужно выйти из него не только не потеряв свой бизнес, но и оставшись Человеком.