Print this page
2020-04-08

Соціальні ініціативи Community IIB: компанія «Нова Пошта»

Home/News IIB/Соціальні ініціативи Community IIB: компанія «Нова Пошта»

Кожна криза – це перевірка: на стійкість, людяність, готовність, відкритість і врешті решт на справжність.
Ми продовжуємо розповідати про випускників та слухачів МІБ, які своєю поведінкою в цей непростий час демонструють, що такі кризи можна і треба проходити з активною соціальною позицію. Тому що, все налагодиться, і люди пам’ятатимуть ті бренди, які були з ними поруч, які думали не тільки про себе.


Сьогодні розкажемо про компанію «Нова Пошта». Її співвласники - В’ячеслав Клімов та Володимир Поперешнюк, випускники Executive MBA в МІБ – одні з перших представників українського бізнесу, які активно включились в боротьбу з пандемією. Нижче – про деякі ініціативи, впроваджені компанією.

15-го березня, коли більшість компаній ще не звертали увагу на активність вірусу, на офіційному сайті компанії з’явилось повідомлення про намір допомогти. «Мы решили помочь нашим врачам в борьбе с вирусной инфекцией и выделили на это 25 млн гривен. Мы направим их на оснащение больниц в Полтаве и Полтавской области. Я призываю ответственный бизнес, который работает в Украине, поступить так же. Это - манифест «Новой почты». Неоднократно в истории Украины бизнес помогал стране. Давайте сделаем это снова», - В’ячеслав Клімов, співвласник компанії.

І вже 18-го березня "Нова пошта" доставила Полтавській обласній інфекційній лікарні першу партію гуманітарної допомоги. Медикам було передано близько 50 одиниць обладнання.

Наступною соціальною активністю стала координація з Офісом Президента України щодо доставки засобів індивідуального захисту та медичних приборів. Компанія задіяла 6 фур, кожна з яких привезла 20 тон вантажу на сортувальні термінали, після чого посилки направлять у всі області України. Доставка вантажу виконується безкоштовно.

1

«Нова пошта» приділяє особливу увагу безпеці та збереженню здоров’я працівників компанії і відвідувачів точок видачі, виділивши екстрений бюджет на засоби захисту на дезінфекції.

2

Але не тільки зовнішня активність компанії змушує пишатись. Керівництво компанії звернулось до своїх підлеглих з чесним листом, в якому описується вся ситуація та можливі сценарії розвитку подій. В той час, коли є керівники, які без будь-яких пояснень та попереджень скорочують підлеглих, чесність та можливість підготуватись – цінується.
«Ми дуже сподіваємося, що уникнемо будь-яких скорочень виплат, однак хочемо, щоб ви були до цього готові. Ми також закликаємо вас вкрай дбайливо ставитися до особистих і сімейних витрат у найближчі три місяці і приділяти особливу увагу захисту ваших сімей від епідемії. «Нова пошта» обов’язково пройде цю кризу і вийде з неї ще сильнішою!», - йдеться у повідомленні.

В планах компанії переобладнання своїх поштових відділень таким чином, щоб мінімізувати фізичний контакт при передачі вантажу та запобігти розповсюдженню коронавірусу.

Тож, відкритість, бажання допомогти та оперативна реакція на зовнішні виклики робить зі звичайного бізнесу той, на який рівняється вся країна.