Print this page
2020-09-14

Відгуки слухачів програм МВА про цінність бізнес-освіти

Home/News IIB/Відгуки слухачів програм МВА про цінність бізнес-освіти

На початку року, в докарантинні часи, ми провели гала-вечір «20 років програми Executive MBA в МІБ». Там ми запитали наших випускників про результат від навчання на програмах МВА крізь роки: яка цінність, що згадується найбільше, які кар’єрні зміни відбулись та чи практичною є МВА-освіта в Україні.

 

 

Анатолій Зайченко, програма Executive MBA (2017-2019 роки)

zaichenkoСпівзасновник і директор компанії з виробництва соків ТМ НЬЮТОН.

 

Програма Executive MBA допомогла мені подивитися на ведення бізнесу під іншим кутом. Я переоцінив значення управління в житті компанії: розумний менеджмент – це дуже важливо. І якщо раніше доводилося частіше орієнтуватись на інтуїцію, то, отримавши знання в МІБ, я почав більше уваги приділяти саме процесам управління.
Дуже сподобалася різноплановість програми: від економіки і фінансів до менеджменту підприємства і, що не менш важливо для управлінця, практичних знань з психології. Мені дуже сподобався курс психології: заняття по управлінню колективом, особливості спілкування з партнерами і постачальниками; поради по підбору персоналу. Адже в роботі найважливіше – це спілкування з людьми. Мені дали чітке усвідомлення того, що людський капітал – це надбання компанії. Хочу також відзначити найсильніші фінансові курси.

 

Всі отримані знання я активно впроваджую в свою роботу. Завдяки навчанню я отримав новий імпульс для розвитку. Я бачу нові горизонти і нові ринки. Наприклад, по сокам зараз ми пішли в інший сегмент, сегмент розливної роздрібної торгівлі, в якому тепер ми є трендсеттерами і першопроходьцями.

 

 

Олег Берестян, програма General MBA (2017-2019 роки)

Директор, співзасновник компанії «Акорд Україна»

berestyan

 

Я вирішив вступити в МІБ в досить непростий період: я не бачив напрямки і цілі для своєї компанії, мені явно не вистачало чіткої стратегії. Зізнаюся, що в той час я навіть розмірковував про зміну виду діяльності. Але через рік навчання за програмою General MBA я прийшов до розуміння, що займаюся тим, але не так.

На самому початку я очікував, що отримаю від проходження програми певну формулу успіху. Формул я не отримав, але зрозумів, де можу їх знайти, що для цього потрібно зробити, які навички отримати, що прочитати. Я почав шукати знання і отримувати навички, а головне – використовувати їх на практиці.

Пройшов рік після проходження General MBA. Завдяки МІБ я навчився ставити правильні цілі, а головне – тепер я розумію, як їх досягнути. І результати говорять самі за себе: продажі моєї компанії збільшилися в 3,5 рази. Компанію «Акорд Україна» почали цінувати клієнти і побоюватися конкуренти.

Тепер я бачу перед собою глобальну бізнес-мету: я хочу, щоб і моя компанія стала лідером продажів насосного обладнання. Поки ми входимо в топ-15 компаній-експортерів у напрямку, а хочемо увійти до п'ятірки лідерів.

В МІБ дають величезний набір навичок і знань: стратегія, менеджмент, побудова операційної структури, логістика. Але важливо розуміти: що навіть ті отримані навички, які ви зараз вважаєте непотрібними для себе, можуть стати в нагоді вам через рік. Тому так важливо винести з програми максимум користі. Наприклад, після закінчення курсу я почав розвивати в своїй компанії маркетинг, досліджувати ринок, давати про себе знати нашим клієнтам. Зараз ми регулярно проводимо аналіз наших конкурентів, активно використовуємо операційний менеджмент.

Дуже цікавий досвід я отримав і щодо корпоративної культури: раніше вона складалася виключно з мого бачення. Тепер, після навчання в МІБ, я в повній мірі усвідомив її важливість. І я бачу, як правильний підхід в цьому питанні впливає на лояльність співробітників, коли вони бачать цілі і прагнуть втілити їх в своїй роботі.
І якщо раніше я керував своїм бізнесом на рівні інтуїції, то завдяки МІБ я почав розуміти його закони.

 

 

Петро Добромільській, програма General MBA (2017-2019 роки)

dobromilskiyГолова Наглядової ради Ільніцького заводу зварювального устаткування, депутат Закарпатської обласної ради

Я працюю в бізнесі вже не перший рік. Два роки тому я вирішив оновити свій багаж управлінських знань та отримати запас інструментарію, за допомогою якого можна досягати конкретних бізнес-цілей. Зупинився на програмі General MBA, одна з переваг якої – модульний формат навчання.

Після проходження програми я відчув значні зміни в своїй роботі: працювати стало легше, я став більш професійно дивитись на ті процеси, які відбуваються у моєму бізнесі. А ще General MBA – це колосальний пул корисних зав’язків, які формуються в учбових групах.

Зараз проходжу дуже важливий життєвий етап: ми виводимо наше підприємство з критичного стану. Це серйозна робота з балансами, фінансовим аналізом та коштами: як позиковими, так і своїми. І пропрацювати всі «болючі точки» допомогло саме навчання в МІБ.

Об’єктивно, сьогодні наша компанія почала динамічніше розвиватись, ми отримали нові напрямки. Якщо раніше ми працювали лише в аптечній системі, то зараз розширюємо свої кейси та працюємо і в ресторанному бізнесі, і в реалізації паливно-мастильних матеріалів. І я можу впевнено сказати: саме навчання в МІБ дало мені можливість сьогодні контролювати всі процеси більш професійно.

Наостанок хочу додати, що General MBA – це не лише про теорію, але й головне – про практику та конкретні кейси. Приємно навчатися у справжніх професіоналів!

 

Микола Фабро, учасник Канадської програми МВА (2003 рік), програма Executive MBA (2003-2005 роки)

fabroСЕО «ЮГ-Контракт», сфера діяльності – дистрибуція.

Проходження Executive MBA після Канадської програми стало логічним продовженням комплексного бізнес-навчання. Для мене це був період активного розвитку, я відчував нагальну потребу в такій освіті.

Оскільки моя перша освіта вища – технічна, я розумів, що мені не вистачає якісної бізнес-освіти. Тому знання в сфері фінансів, менеджменту, економіки, необхідні для ефективного управління компанією, я отримав в Executive MBA.

Саме програма МІБ допомогла мені успішно впоратися з економічною кризою. У цьому мені особливо допомогли: фінансовий менеджмент і ризик-менеджмент.

Крім того, важливий результат програми – це контакти. Для мене нетворкінг і контакти – це пріоритет. Тому я так високо ціную Executive MBA. Адже багато моїх одногрупники надалі стали моїми друзями. У нас багато спільного, з цими людьми ми йдемо паралельно, до них я завжди можу звернутися для «подумати», ми розмовляємо однією мовою.

В результаті проходження програми і застосування отриманих навичок на практиці ефективність моєї компанії значно підвищилася.

 

Валентин Олещенко, програма Executive MBA (2012 - 2014 роки)
Заступник генерального директора «Укрпошти»

oleschenko

Раніше я багато чого робив на рівні інтуїції, а програма МІБ дала мені необхідну професійну базу. Крім того, тут я познайомився з відмінними людьми, які стали моїми друзями.

Хочу відзначити курс фінансів у Володимира Савчука. Знання, які він дав, найбільше вплинули на успішність моєї роботи в подальшому. Один з моїх найулюбленіших викладачів – Олександр Комаров. Його підхід, знання, погляд на життя – все це я прийняв близько до серця і багато використовую на практиці. Владислав Білошапка і його лекції з культури та результативності менеджера змусили мене задуматися, яким менеджером я хочу бути. Надалі я обрав для себе шлях професійного управлінця, і не шкодую про це.

Як програма змінила моє життя? Зараз я затребуваний на ринку і пишаюся результатами, які були зроблені за три роки моєї роботи в «Укрпошті». Я був директором Київського регіону, зараз став заступником генерального директора. Знаєте, перехід з «Нової пошти» (компанії – лідера на ринку) в компанію на межі банкрутства – це величезний виклик. І, напевно, якби не навчання в МІБ – моє професійне життя сьогодні було б абсолютно іншим. Адже, крім знань, програма Executive MBA надихнула мене з готовністю приймати виклики!

Отримані знання на Executive MBA, в першу чергу, принесли фінансовий результат компанії, в якій я працюю. Коли я прийшов, «Укрпошта» перебувала на межі банкрутства. Зараз же її чистий прибуток становить близько 600 млн гривень.

Як нам вдалося домогтися такого успіху? Довелося пройти довгий шлях. Для початку я став будувати тісну комунікацію з людьми та проявив лідерські якості. Адже будь-який бізнес розвивають або «вбивають» саме люди. І це усвідомлення дала мені саме програма Executive MBA. Як результат нового підходу: в Києві за 2 роки відкрито більше 50 відділень «Укрпошти» , ми працюємо з 20 навчальними закладами; закупили нове обладнання і транспорт. Я підходив системно. Не можна домогтися результатів, якщо у тебе не буде нормального контакту з людьми і менеджменту. Ти повинен створити умови для розвитку і роботи.

Якщо говорити про конкретні речі: я повністю переробив структуру заробітної плати, підвищення якої стало головним стимулом для співробітників. Це дозволило компанії рости і отримувати кваліфікований персонал. Ми збудували гарну команду продажів в Києві, зараз робимо це по всій території України. І я вдячний Executive MBA за отримані знання, які допомогли мені в розвитку «Укрпошти».

Ми дякуємо нашим випускникам за щирі відгуки.

І нагадуємо, що набори на програми МВА відкриті. Приєднуйтесь:
General МВА – старт 23 вересня 2020 року.
Ukrainian MBA – 25 вересня 2020 року.
Еxecutive МВА – старт 28 жовтня 2020 року. До 15.09.20 діє знижка 20000 грн.