Print this page
2021-07-09

Як отримати знижку на програму МВА в розмірі 40 000 грн?

Home/News IIB/Як отримати знижку на програму МВА в розмірі 40 000 грн?

Тема грантів в Україні оповита такою безліччю чуток та стереотипів, що відлякує багатьох від участі у конкурсах. Хтось вважає, що це занадто складно, хтось – що отримати грант можуть тільки «свої»… Історії студентів програми Ukrainian MBA Міжнародного інституту бізнесу, які виграли гранти на часткову оплату навчання у бізнес-школі і змогли реалізувати свої мрії, доводять, що для тих, хто дійсно чогось прагне, насправді відкриті всі двері.

Валерія Лось, призерка конкурсу на отримання грантів у 2020 році

los

 

«Я ніколи не вигравала у жодних конкурсах, тому я навіть не можу вам передати радість, коли оголосили результати, – каже Валерія. – Грант став величезною мотивацією для навчання та подальшого застосування інструментів, вивчених в аудиторії, на практиці – у всіх чотирьох магазинах Dolce&Gabbana и Polo Ralph Lauren, якими я керую у київському ЦУМі. А інструментів цих доволі багато: це й факторний аналіз прибутку від реалізації продукції, SWOT-аналіз для визначення та діагностики ризиків, й система мотивації персоналу, тощо».

Переможець 2020 року Тарас Цвид хотів спробувати свої сили у конкурсі ще у 2019-му, але тоді не склалося – підвів будильник. Побачивши пост про конкурс на фейсбуці наступного року, Тарас вирішив, що це доля. І цього разу свій шанс не змарнував.

Не менш цікава історія й іншої переможниці, яка приїхала на конкурс до Києва з Харкова.

dubakova

 

«Посилання на інформацію про конкурс мені надіслала моя подружка, яка натрапила на пост у ФБ, мовляв, можливо, це мене б зацікавило. Я відправила заявку і зовсім забула про це, аж поки в кінці серпня мене не набрали з МІБу. До того часу я вже почала і вагатися, чи варто їхати, але зі мною захотів узяти участь і мій друг, він теж підприємець. Його запалу вистачило на двох. Зрештою, ми обоє почали вчитися, хоч грант отримала лише я», - розповідає Олександра.

 

А почалося все у 2014 році, коли ректор МІБ Олександр Савченко створив Фонд грантової підтримки для талановитої молоді, що прагне розвитку в сфері управління бізнесом та шукає можливостей для отримання сучасних знань, навичок та інструментів через навчання на програмі MBA.

B88A0025 (1)-min

 

«Ми пропонуємо грант на навчання, не на підтримку щоденних витрат. Якщо використати відоме порівняння, то ми даємо вудку, завдяки якій випускник МІБ зможе виловити велику рибу – побудувати ефективний бізнес, створити робочі місця, підвищити власний добробут тощо», - зазначає академічний директор МІБ Алевтина Кудінова.

Вона також наголошує, що бізнес-школа підтримує конкурентний дух, настрій постійного змагання, який притаманний слухачам МІБ – вирватись в лідери, довести, що ти найкращий і заслуговуєш на більше. Хіба може бути краще можливість, ніж прийти, виграти грант і зменшити вартість свого контракту на навчання?

Що робити, якщо хочеш отримати грант?

  1. подати заявку;
  2. особисто взяти участь у конкурсі;
  3. вирішити кейс з одним з найкращих результатів. Взяти участь у конкурсі можуть усі бажаючі навчатися на програмі Ukrainian MBA.

«Ми є бізнес-школою, яка не просто має міжнародну акредитацію, наше навчання ґрунтується на вітчизняних практиках та світовому досвіді результативного бізнесу. Саме тому на наших МВА-програмах розглядається велика кількість гарвардських кейсів. Для гранту ми також готуємо гарвардський кейс на актуальну, цікаву для всіх тему», - додає Алевтина Кудінова.

Чи цікавим є завдання?

«Конкурсне завдання було досить об'ємним і великим, потрібно було проаналізувати процес розвитку компанії і її ситуацію в конкретний момент, дати коментарі та рекомендації щодо кейсу. Сам кейс займав близько 5 аркушів А4. Виконувати кейс особисто мені було нескладно, оскільки я знайома з етапами розвитку бізнесу, кілька років вже є власником, хоч і молодим, але все ж це досвід, який відбивається на мисленні і дає можливість аналізувати ситуації з більш ясним розумінням», - згадує Олександра Дубакова.

У рік, коли участь в конкурсі брали Тарас та Валерія, кейс стосувався питань монетизації стартапу. «У бізнес-кейсах немає єдиного правильного рішення. Потрібно демонструвати хід думок, аналізувати плюси й мінуси своєї пропозиції», - каже Валерія Лось.

Тарас Цвид, у свою чергу, впевнений, що йому вдалося перемогти завдяки тому, що його відповідь була дуже структурованою, а наслідки стратегічного плану розвитку стартапу він намагався розглянути з різних боків. Він радив би майбутнім учасникам конкурсу прочитати кілька кейсів або послухати подкасти з їх розборами, щоб зрозуміти, що оцінюється в бізнес-кейсах і на що варто звернути особливу увагу.

Що оцінюється?

Академічний директор МІБ Алевтина Кудінова запевняє, що для розв’язання кейсів на конкурсі на здобуття гранту МІБ не потрібні знання з фінансового менеджменту або організаційної поведінки. Оцінюється логіка побудови розв’язання, глибина оцінювання проблематики кейсу, різноманітність та креативність рішень. У свою чергу, учаснику грантового змагання надається унікальна можливість побачити, з одного боку, формат роботи з кейсами, який є сьогодні найпопулярнішим у бізнес-освіті; з іншого – «доторкнутись» до реальної бізнес-проблеми, спробувати запропонувати своє рішення і получити оцінку експертної комісії.

Чи є життя після гранту?

Переваги навчання на бізнес-кейсах у рамках програми Ukrainian MBA в Міжнародному інституті бізнесу вже встигли оцінити всі три герої нашої публікації.

«Суміщати бізнес та навчання доволі складно, але я чітко знаю, навіщо мені це потрібно. Тепер я набагато краще розумію всі бізнес-процеси, а без цього успішну компанію не побудувати», - ділиться своїми враженнями від навчання Валерія Лось.

 

taras

 

Тарас Цвид відзначає практичність отриманих під час навчання знань і каже, що за рік навчання «дуже круто прокачав лідерські якості». Через 3 місяці після старту навчання він змінив роботу, де його зарплата зросла на 50% у порівнянні з попередньою компанією, а згодом став co-founder стартапу inBoost.

 

 

Олександра Дубакова наразі CEO та co-founder двох компаній: SETCAR та Cantra Ukraine: «Ми ексклюзивно поставляємо бренд Cantra в Україну з Казахстану. А компанія SETCAR займається виробництвом автоаксесуарів для авто преміум-класу, знаходиться в Харкові. Навчання, як мені здається, допомогло мені не лише не втратити бізнес у дуже складний час і втримати його без збитків, але й наважитися відкрити у карантин ще один бізнес, дати роботу людям, які через кризу у ніші втратили робочі місця. Навчання додало мені впевненості у собі, крім, звісно, гарних теоретичних знань, та розуміння, що я можу набагато більше, ніж я могла собі уявити раніше».

 

Прийом заявок на Грант-2021 розпочато.

Реєструйтесь та беріть участь!