Print this page
2022-02-07

Шлях CIM: від вибору програми навчання до церемонії вручення дипломів

Home/News IIB/Шлях CIM: від вибору програми навчання до церемонії вручення дипломів

Онищенко Альона, директорка з маркетингу та розвитку Sayenko Kharenko, розказала нам про свій шлях від підбору програми навчання, зважування всіх "за" та "проти" до отримання диплому в Лондоні. 

 

onuschenkoЯк обирали навчання?

Це вже мій третій диплом. І обирала я його дуже ретельно та виважено. Мені було важливо отримати саме міжнародний диплом, визнаний за межами України, тож я розглядала виключно іноземні програми. Я чула лише позитивні відгуки від випускників CIM, окрім цього мене вразила сторічна історія ВНЗ. Тож мій шорт-лист скоротився до одного ВНЗ та однієї програми.

Історія CIM розпочинається ще в 1911 році, а точніше 16 травня, коли 12 осіб зібралися в лондонському готелі та створили нову професійну асоціацію. У 1937 році король Георг VI став першим королівським патроном СІМ (First royal patron, King George VI becomes Patron). У 1952 році його змінив його Королівська Високість принц Філіп, герцог Единбурзький, а у 2019 році Принц Уельський принц Чарльз погодився стати новим патроном Інституту.

 

 

 

 


 Як відбувається навчання на СІМ?

Навчатися у CIM дуже цікаво та водночас складно. З одного боку, навчання допомагає вам систематизувати та структурувати ваші знання та практичний досвід, а з іншого – заповнити певні пробіли. Все це дає змогу вийти на новий, стратегічний рівень.

Що мене вразило з перших днів – кількість та якість інформації на кожній лекції! Нас буквально накривало лавиною з фактів, кейсів, теорії (куди ж без неї).

Викладають 100% практики:

Десятки запрошених спікерів: Олександр Комаров – Президент Kyivstar та В’ячеслав Климов — співзасновник і один із власників Нова Пошта, Наталія Галунко – HRD UKRSIBBANK BNP Paribas Group та багато інших.

 


 Про що навчальні модулі на СІМ?

Програма складається з 3 модулів, за результатами яких необхідно підготувати і здати три кваліфікаційні роботи:

Модуль «Marketing & Digital Strategy». Ідея модулю – ефективно поєднати два підходи до стратегії: традиційний і сучасний діджитал. Протягом курсу ви проходите всі етапи маркетингового планування: від аудиту до втілення у життя обраної стратегії через традиційні і цифрові канали.

Модуль «Resource Management». Якщо коротко, то вас навчають ще краще будувати/управляти/розвивати команди, керувати ризиками, управляти технологіями та фінансами (ROI, ROMI, P&L, CAPEX і ще багато інших абревіатур, з якими хтось з нас перетинався раніше, а хтось вперше розібрався саме на цьому модулі)!


Модуль «Innovation in Marketing». Last but not least.

 


 Чи важко писати кваліфікаційні роботи? 

За рік навчання я прочитала більше професійної літератури, ніж за 5 років до цього. Кожна кваліфікаційні робота – вихід із зони комфорту. Проте водночас вона дає вам нові ідеї та інсайти для роботи. Для мене найважче було написати першу роботу, по-перше, вона збігалася з процесом планування та підготовки бюджету на наступний рік (тобто голова вже йшла обертом), а по-друге, це був новий і незвичний для мене формат. Кожна наступна робота давалася вже значно легше 

 


 В якому форматі навчання вам біло зручніше? 

Щодо процесу навчання: наші заняття проходили вихідними у кампусі МІБ та були організовані у гібридному форматі. Особисто я віддавала перевага офлайну та можливості поспілкуватися з викладачами, запрошеними спікерами та одногрупниками.

Окремий важливий чинник – аргумент на користь CIM, про який я чула до вступу і в якому переконалася сама – це спільнота крутих маркетологів, які навчаються разом із тобою, діляться з тобою своїм досвідом та вчаться в тебе.


Головне – я переконана, що навчання у CIM – моя найкраща інвестиція 2021 року. Я вважаю себе прихильницею lifelong learning, тож жодного разу не пожалкувала, що обрала CIM. Єдине, про що жалкую, так це про те, що рік навчання так швидко промайнув.

 


 Як відбувається випускна церемонія? 

Церемонія в Лондоні – це враження на все життя! Чисельні фото та відео у телефоні закарбували цю мить надовго. Звісно, жодне фото чи відео не передає атмосферу цього дня. Лише уявіть, сотні студентів зі всього світу зібралися разом, аби відсвяткувати цю мить! На церемонії я ще раз пересвідчилася, наскільки широка географія випускників. Як приклад, під час заходу я виходила на сцену після випускниці з Великобританії та перед випускницею з Уганди.

Сама церемонія відбулася в історичній будівлі Центральному залі методистів (також відомому як Центральний зал Вестмінстера), що сама по собі вражає своєю красою та величчю. Збудований у 1905–1911 роках Центральний зал Вестмінстера знаходиться у самому серці Лондона, обличчям до Вестмінстерського абатства. Насамперед це методистська церква та конференц-центр, але також художня галерея та офісна будівля (до 2000 року колишня штаб-квартира Методистської церкви Великобританії).

Щодо церемонії: все почалося з видачі урочистого вбрання (cap and gown) після чого сотні випускників заполонили галявину навпроти Центрального залу Вестмінстера, на якій розпочалася безкінечна фотосесія. Хтось підкидав oxford cap, хтось позував з родиною тощо.

З багатьма на церемонію приїхали родичі та друзі, тож офіційна частина супроводжувалася викликами «Ми любимо тебе», «Ти крутий/крута», що ще більше надихало всіх учасників.

Про те, як відбувається випускна церемонія в Лондоні, дивіться у відео: