20.01.19

Нова еліта для нового світу: кому і для чого це потрібно?

Главная/Новости и анонсы МИБ/Нова еліта для нового світу: кому і для чого це потрібно?

«Підприємець – це людина, яка дуже рідко отримує прибуток; це авантюрист, готовий ризикувати і робити те, на що ніхто до нього не наважувався», - з такого провокативного твердження розпочав свій виступ 20.01.2019 перед слухачами програми Executive МВА 17-ї генерації запрошений спікер Володимир Нікітін.

 

Кандидат архітектури, доктор культурології, член Союзу архітекторів, президент Українського педагогічного клубу, співзасновник «Foundation for future», ініціатор громадської платформи «Хартія майбутнього» і співзасновник проекту «Інститут людства» презентував студентам бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу» власне бачення перспектив і можливостей подальшого розвитку людства вцілому і України зокрема.

 

Гість актуалізував у своєму виступі цікаву, глибоку і досить неоднозначну тему формування еліт нового зразка та можливості перезаснування існуючого світового устрою і створення нової картини світу. Володимир Нікітін запропонував студентам МІБ поглянути на сучасність як на вихідну точку, з якої розпочалося кардинальне перелаштування глобального світу. Відповідно і Україна розглядається спікером як така, що перебуває перед вибором, чи долучатися до співзаснування нового світового порядку і, якщо так, яким чином це слід здійснювати.

 

 У ході заняття лектор пояснив, у чому, на його думку, полягає відмінність між стратегією і плануванням, що уможливлює зміни та як усвідомити межі власних можливостей. А також запропонував формулу успіху для нової еліти, тобто для управлінців нового типу: «Якщо не можеш перемогти в рамках цієї картини світу, створи нову картину світу». І пояснив, що мислення і воля управлінця є рушійними силами для досягнення стратегічної мети, оскільки управлінці – ті хто створюють нову картину світу, формуючи нову ідеологію і нові смисли. Спікер наголосив, що таким управлінцем нового типу, тобто новою елітою, має стати саме підприємець, оскільки підприємці найбільш вільні у формуванні будь-якої картини світу.

 

 Логічним доповненням лекції стало тривале і зацікавлене обговорення пропонованого спікером погляду на реальність і прогнозів на майбутнє. І це цілком закономірно, адже кожен учасник заняття – ефективний управлінець з власним досвідом, позицією і переконаннями. Дискусія виявилася надзвичайно плідною і захоплюючою як для спікера, так і для слухачів бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу».

 

Завершив свій виступ Володимир Нікітін тезою про те, що «найпотужніший спосіб організації – це гра, адже гра – це найсерйозніша дія!», і такий підсумок став поштовхом для нових роздумів учасників зустрічі.

nikitin

IMG 20190120 164521