Версия для печати
11.05.19

5 відмінностей МВА-програм від інших освітніх продуктів.

Главная/Новости и анонсы МИБ/5 відмінностей МВА-програм від інших освітніх продуктів.

Що відрізняє MBA-програми від інших освітніх продуктів? Чому все ж таки варто витрачати 1,5-2 роки на системне навчання в бізнес-школі? І чому безліч різноманітних тренінгів не замінять одну цілісну програму навчання?

 

 

1. Всебічне прокачування управлінських навичок

 

Програми MBA в МІБ побудовані таким чином, щоб за весь період навчання охопити всі сфери діяльності і бізнес-процеси компаній: операційне та стратегічне управління, управлінський облік і ризик-менеджмент, маркетинг і робота з клієнтами, бізнес-право та міжнародні ринки, репутаційний менеджмент і логістика, бізнес-планування та проектний менеджмент та багато інших.

Як відомо щоб бути успішним керівником необхідно грамотно розпоряджатися не тільки матеріальними, нематеріальними та грошовими ресурсами, а й людським капіталом. Для цього в програму включені курси soft-skills, які спрямовані як на розвиток особистісних якостей керівника як лідера, так і на управління командами: управління змінами, організаційна поведінка, HR-менеджмент, управлінська результативність, крос-культурні комунікації та інші дисципліни.

Дуже важливо, що всі знання та інструменти, які дають викладачі, лягають на наявний досвід слухачів, що дозволяє їм переосмислювати і краще закріплювати отриману інформацію.

В результаті навчання слухачі розвиваються всебічно, стаючи універсальними управлінцями, здатними бути ефективними на будь-яких ринках і в компаніях будь-якого рівня.

 

 

2. Стратегічне мислення

 

Якщо вам потрібно розвинути конкретну навичку або отримати знання по окремій темі, для цього чудово підійдуть короткострокові тренінги. Їх можна брати точечно, коли виникає така необхідність, без прив'язки один к одному. Однак якщо потрібно сформувати або розвинути новий образ мислення – почати стратегічно мислити, планувати і діяти, то тут і будуть корисні довготривалі програми навчання, оскільки на зміну шаблонів обробки інформації і підходів до прийняття рішення потрібен час. Синергія знань, інструментів та якісного оточення – вся ця “кількість” неодмінно переходить в нову “якість” на програмах MBA.

 

 

3. Helicopter View (комплексне бачення)

 

При щоденному зануренні в операційні питання діяльності компанії або в конкретну функцію, за яку відповідаєш, складно тримати всю картинку бізнесу в цілому, бачити взаємозв'язки процесів і розуміти, що саме є причиною, а що наслідком. Навчання на програмах МВА за рахунок безлічі спеціалізованих курсів і міждисциплінарних зв'язків, через прочитання багатьох книг та статей, через відпрацювання на практиці різних завдань та обговорення й обмірковування результатів, допомагає сформувати у слухачів так званий helicopter view, коли вони можуть в цілому подивитися на весь бізнес відразу, а також побачити місце компанії на ринку. Це вкрай цінна здібність при виборі стратегічного вектору діяльності та складанні стратегічного плану.

 

 

4. Якісне коло спілкування

 

Відмінність МВА-програм від класичного навчання у ВНЗ, від короткострокових тренінгів або навіть середньострокових курсів – це середовище, оточення, куди потрапляють слухачі в групі. Перед вступом на програми МВА всі слухачі проходять аплікаційний процес, щоб зрозуміти, яка з програм навчання буде найбільш ефективною. У МІБ реалізується 4 програми МВА для керівників з різним рівнем досвіду і амбіцій. Таким чином під час навчання кожен слухач має можливість бути в колі рівних, таких само активних і тих, то прагне до нових горизонтів, керівників. Навчання побудовано таким чином, щоб стимулювати слухачів ділитися власними досвідом, успіхами і поразками (часто викладач виступає просто модератором такого спілкування). Це дає можливість кожному збагатитися рецептами того, як треба і як не треба діяти, почерпнути для своєї компанії ідеї і перевірені інструменти покращення та оптимізації. Тривале навчання, групові проекти та позанавчальне спілкування сприяють формуванню довірчих відносин, які нерідко переростають в дружбу або партнерство.

 

 

5. Ефективність і можливість застосування

 

Всі MBA-програми в МІБ – це концентрат досвіду і знань викладачів бізнес-школи з кращими світовими практиками, це тільки перевірені інструменти з доведеною ефективністю. Тому після кожного навчального модуля слухачі повертаються в свої компанії і сміливо застосовують отримане під час занять, відразу спостерігаючи, як це працює, отримують результат і для бізнесу, та разом з тим закріплюють вивчене на практиці. Практичність програм МВА в МІБ – вектор, який підтримується бізнес-школою на протязі вже більше 26 років і він був позитивно відзначено асоціацією Association of MBAs, яка акредитувала програми Міжнародного інституту бізнесу. Все, що вивчається на програмах MBA, буде корисно слухачам як в їх щоденній управлінській діяльності, так і в перспективі.

 

 

Бізнес-школа «Міжнародний інститут бізнесу» реалізує програми МВА для керівників з різним досвідом управлінської роботи і різними цілями. Читайте докладніше про кожну з програм:

- Executive MBA

- General MBA

- International MBA

- Ukrainan MBA.

 

Визначиться з тим, яка програма навчання буде найбільш ефективною саме для вас, допоможуть наші експерти за тел. 067 524 89 49, 044 585 00 33.