Версия для печати
15.05.19

Різниця між програмами MBA в МІБ.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Різниця між програмами MBA в МІБ.

У бізнес-школі «Міжнародний інститут бізнесу» на сьогоднішній день існує 4 програми MBA для керівників в компаніях комерційного сектора. Відмінності в програмах MBA в МІБ в першу чергу визначаються тією аудиторією слухачів, які навчаються в групі. Звідси вже формується і зміст програм, і подача матеріалу, і викладачі та запрошені спікери, і навіть графік занять. Нижче коротко про різницю між нашими програмами.

 

 

Executive MBA.

 

На цій програмі навчаються власники компаній різного рівня, а також ТОП-менеджмент середнього і великого бізнесу, з мінімальним досвідом в управлінні від 5 років.

Безумовно, від року до року профіль конкретної групи складається різний, проте можна виділити загальні закономірності. Слухачі цієї програми приходять вчитися, бо хочуть зробити свій бізнес системним, щоб позбавитися “ручного” управління, масштабувати діяльність компанії, знайти нові ніші і бізнес-напрямки, виявити резерви в існуючому бізнесі і примножити прибуток. Вони прагнуть створити сталу бізнес-модель, яка буде успішною не тільки сьогодні, але і в перспективі, хочуть створити ефективну команду, яка допоможе досягати запланованого. Багато хто зі слухачів шукає коло рівних та близьких за духом людей.

Профіль групи Executive MBA набору 2018 року можна побачити тут.

 

Відповідно до озвучених потреб слухачів і встановлюється основний фокус в подачі матеріалу на програмі:

-          оптимальне співвідношення локального, регіонального і глобального забезпечує професійний розвиток управлінців та власників через розвиток аналітичних навичок та творчого мислення, спрямованих на зростання якості управлінських рішень;

-          підтримка балансу теорії та практики, оскільки системність організації сучасного бізнесу вимагає не просто прийняття інтуїтивних рішень, а таких, що є обґрунтованими, доведеними, випробуваними;

-          на розробці надійної та ефективної стратегії управління бізнесом на основі концепцій сталого розвитку та зростання вартості бізнесу.

 

 

Початок навчання: 20 листопада 2019 року

Тривалість: 21 місяць

Формат: навчальний модуль 5 днів один раз на місяць

Вартість: 489 900 грн (оплачується помісячно)

Рання реєстрація:

- знижка 40 000 грн - до 10.06.2019

- знижка 20 000 грн - до 10.10.2019

 

 

International MBA

 

Ця програма приваблює власників компаній, які прагнуть вести діяльність на глобальному ринку, ключові співробітники українських представництв міжнародних компаній, а також ТОП-менеджери вітчизняних компаній, що бажають зробити кар'єру за межами України. Для вступу на програму потрібно мати досвід на керівних позиціях не менше п'яти років і знати англійську мову. Цю програму МІБ реалізує разом з австрійською школою бізнесу Management Center Innsbruck.

Для слухачів цієї програми важливо збагатитися особливостями ведення бізнесу на різних світових ринках, зрозуміти специфіку менталітету партнерів і співробітників в різних країнах, розширити коло ділових контактів за кордоном.

 

Основний фокус в подачі матеріалу на цій програмі:

-          на розвитку локальної та міжнародної мережі бізнес-зв’язків;

-          для слухачів, які мають достатній та якісний досвід управління, вміють мислити стратегічно, але працюють в умовах постійно зростаючої транснаціоналізації капіталу, диверсифікації бізнесу та інтернаціоналізації людських ресурсів, програма концентровано дає знання та вміння управління міжнародним бізнесом, роботи на міжнародних ринках в умовах турбулентного економічного середовища.

-          прикладний характер навчання дозволяє змістити фокус нашої уваги на формування професійних та управлінських навичок.

 

 

Початок навчання: 20 листопада 2019 року

Тривалість: 26 місяців

Формат: навчальний модуль 5 днів один раз на місяць + он-лайн заняття

Вартість: 13900 євро + 124900 грн (оплачується помісячно)

Рання реєстрація:

- знижка 2000 євро - до 10.06.2019

- знижка 1000 євро - до 10.10.2019

 

General MBA.

 

Це програма МВА, що створена для власників фірм малого бізнесу, а також для керівників функціональних підрозділів системних компаній з мінімальним досвідом керівної роботи 3 роки.

Зазвичай близько половини слухачів групи на цій програмі – це власники малого бізнесу, які прагнуть перейти в сегмент середнього, за рахунок нарощування потужностей і масштабування, вони хочуть піти від операційного управління і більше займатися питаннями стратегії, щоб знайти для своєї компанії джерела зростання і розвитку. Друга ж половина, яка на момент початку навчання є найманими керівниками, переслідує дві мети: або створити свій власний бізнес, або зробити кар'єру в кращій компанії. Для цього їм потрібно бути більш впевненими в своїх управлінських рішеннях, вміти донести до інвестора або майбутнього роботодавця свої ідеї і бути більш ефективними в тому, що вони роблять. Також на навчання приходять в тому числі і через те, щоб отримати якісний діловий нетворкінг.

З детальним профілем слухачів програми General MBA, які почали навчання у 2018 році, можна ознайомитися тут.

 

Основний фокус в подачі матеріалу на програмі:

-          актуалізація досвіду крізь призму бізнес-ідей в галузевих чи функціональних сферах;

-          збагачення арсеналу практичних інструментів особистісного розвитку, формування навичок, необхідних для успішного управління бізнесом в цілому та його функціональними областями зокрема;

-          набуття навичок стратегічно вивірених управлінських рішень;

-          розширений нетворкінг.

 

Початок навчання: 18 вересня 2019 року

Тривалість: 18 місяців

Формат: навчальний модуль 5 днів один раз на місяць

Вартість: 264 900 грн (оплачується помісячно)

Рання реєстрація: знижка 15 000 грн до 31.07.2019

 

 

Ukrainian MBA.

 

Це програма, на якій навчаються лінійні фахівці, тобто майбутні управлінці, а також власники мікро-бізнесу. Вимогами до вступу є наявність досвіду роботи - мінімум 3 роки.

На цій програмі великий відсоток слухачів без базової економічної освіти, що ускладнює їх просування по кар'єрних сходах. Всі вони зацікавлені в тому, щоб відчувати себе комфортно на будь-який управлінської позиції, але мають для цього недостатній досвід. Програма Ukrainain MBA створена для того, що компенсувати недостатність накопичених під час роботи знань великою кількістю навичок і інструментів, які дозволяють не тільки бути ефективним керівником напряму, але і при бажанні відкрити свій бізнес.

Профіль минулої когорти слухачів програми Ukrainian MBA можна побачити тут.

 

Виходячи із зазначених вище особливостей аудиторії слухачів та з того факту, що близько половини студентів не мають базової економічної освіти, задачами програми є:

-          систематизація первинних знань про економіку та бізнес через баланс теорії та практики;

-          формування нової якості прийняття рішень, спрямованих на розв’язання проблем і задач (middle-level);

-          розуміння поточних задач та прогнозування можливих бізнес-проблем у майбутньому.

-          формування підприємницького мислення.

 

 

 

Початок навчання: 27 вересня 2019 року

Тривалість: 23 місяці

Формат: навчальний модуль 2 рази в місяць по 3 дні кожний

Вартість: 124 900 грн (оплачується помісячно)

Рання реєстрація: знижка 9 000 грн до 31.05.2019

 

 

Більш детально ознайомитися з програмами, викладачами, адміністрацією бізнес-школи, а також отримати рекомендації щодо оптимальної програми навчання можна на регулярних Презентації програм МВА. Найближча зустріч відбудеться 25.05.2019, докладніше за посиланням.