Версия для печати
14.05.21

Communication Week на програмі General MBA

Главная/Новости и анонсы МИБ/Communication Week на програмі General MBA


Ми неймовірно горді ділитися цією новиною !!
Вперше в Міжнародному Інституті Бізнесу в рамках програми General MBA розроблена та проведена активність, яка є частиною нового погляду нашої школи на бізнес освіту!
Але давайте з самого початку...


Зв’язки вирішують все або майже все! Про поняття networking, яке міцно увійшло в лексикон успішних ділових людей Європи та Америки та активно приживається в наших краях, присвячено вже багато статей, написано ряд цінних книг.


В більшості випадків, зв'язки можна конвертувати в гроші або іншу корисну вигоду, тому створення та зміцнення неформальних зв'язків вважається сьогодні важливим аспектом управління кар'єрою та є потужним інструментом ведення успішного бізнесу.

Історії, коли випадкове знайомство змінило бізнес або кар’єру на краще, відомі й в стінах МІБ, адже нетворкінгу в нашій бізнес-школі приділяється багато уваги.

Лідером зі свідомого та цілеспрямованого створення мережі корисних ділових контактів вважається програма General MBA в карусельному форматі. Саме тут, в групах, де навчаються власники малого і середнього бізнесу, керівники функціональних підрозділів компаній та менеджери середньої ланки, системна робота провідних викладачів і спікерів МІБ реалізує дієві принципи побудови довгострокових довірчих відносин між слухачами різних генерацій.

В ході спеціальних заходів кожен здобувач MBA має змогу сформувати свою мережу корисних ділових контактів, практично і вдумливо розвивати їх та підтримувати.

Таким заходом, що тривав в МІБ з середи по неділю (12-16 травня 2021), вважається Communication Week. Інтерактивна програма зібрала під одним дахом одразу дві групи - десяту та одинадцяту генерації програми General MBA.

B88A0614-min

Примітною особливістю активностей цього періоду було те, що однією з об'єднаних команд, на заході виступала хоч і нечисленна, проте неймовірно достойна уваги колег, група General MBA10. В березні 2020 у самий пік турбулентності, що була пов'язана з початком карантину, її слухачам вистачило духу авантюризму та сміливості, щоб наважитися на старт навчання в МІБ. Слухачам General MBA 11 цікаво було дізнатися як увесь цей час їх старшим колегам вдавалося опановувати програму та з якими труднощами вони зіштовхувалися, адже сьогодні General MBA10 “без п'яти хвилин” випускники.

B88A0509-min  B88A0113-min  B88A0166-min

Модератором Communication Week виступила викладач, хедлайнер із софтових дисциплін МІБ, сертифікований міжнародний консультант з управління (CMC, ICMCI), професійний проєктний менеджер (IPMA, рівень С) Олена Рижкова. Як спікери до програми заходу залучалися Сергій Анчуткін та Наталія Теслюк.

Сергій - психолог, інструктор Школи Раціональної Психотехніки, педагог театру-студії імпровізації "Чорний Квадрат", тренер у сфері комунікацій і креативності з 10-річним досвідом; має більш як 8000 годин викладання, понад 3000 учнів, 4 авторських курси та понад 10 авторських майстер-класів; є автором таких курсів, як: “Додай Жартів”, “СамоЦінність”, “Ігровий Спецзагін”, “Емоції: інструкція з користування”.

Наталія - професійний коуч (Coaching Development, London), експерт за системою Thomas International, організаційний консультант, автор і ведуча програм з розвитку. Її коло професійних інтересів зосереджене на темах: управління змінами, агентність, комунікація, лідерство, особистісна ефективність, оцінка персоналу, профіль посади, командний аудит, оцінка 360 та типологія DISC. Додаткові компетенції й досвід включають корпоративне управління (RedHead Family Corporation), бізнес-медіацію, сімейну медіацію (сертифікат Українського Центру Медіації), психотерапію в гештальт-підході (МДІ, з 2015 року).

Впродовж травневого модуля в атмосфері єдності та відкритості слухачі налагоджували зв'язки, активно ділилися цікавою інформацією про себе, професійний досвід, ринок, галузі, роботодавців, партнерів і фахівців. Ряд практично орієнтованих вправ виконували на вивільнення прихованого потенціалу, відпрацьовували менеджерські навички на практиці в форматі “тут і зараз”, виконували практики усвідомлення власної ролі в колективі, в компанії через аналіз поведінкових патернів, прокачували почуття гумору, навчаючись створювати комедійний контент та організовувати навколо себе невимушену атмосферу. Все це мало на меті відкрити слухачам світ нової реальності, де є місце для нового “себе” та усвідомленої комунікації.

B88A0164-min B88A0347-min

Під час Communication Week тренери реалізували авторську версію відомої бізнес-гри «Королівський двір». В ході активностей учасники, в першу чергу «граючи самих себе», мали змогу побачити типові речі в нетиповий спосіб, знайти та зрозуміти точки власного розвитку, навчитися слухати та почути іншу людину (співрозмовника, партнера, підлеглого чи керівника). Бізнес-гра дозволила відпрацювати навички активного слухання, навчитися бачити себе збоку, надавати допомогу, натренувати уміння заручатися чужою підтримкою.

Цей тиждень для багатьох став показовим. І зокрема, засвідчив, що ніщо так не підвищує самооцінку і не закладає розуміння власного потенціалу як відчуття потрібності іншим. Невдячність вичерпує потік тих, хто готовий і бажає тобі допомагати. Будь-які ж зв’язки “притягують” нові можливості. І так важливо їх не проґавити.

Обмін думками, вдосконалив навички публічних виступів і значно розширив світогляд слухачів. Сила ж комьюніті довела, що різні проблемні питання вирішувати гуртом значно якісніше та простіше. МІБ бажає, щоб започатковані у травні відносини обов'язково заплодоносили. Нехай серед учасників укладаються вигідні угоди, а партнерські симбіози єднаються задля створення стійкого успішного бізнесу.

Ми готуємо для вас дуже незвичайний відео звіт про Communication week! Слідкуйте за новинами або підписуйтесь на наш Telegram.