Версия для печати
19.02.20

Технології, що змінили галузь корпоративних закупівель

Главная/Партнеры/Новости партнеров/Технології, що змінили галузь корпоративних закупівель

Автоматизація бізнес-процесів традиційно розглядалася корпоративним сектором як засіб скорочення витрат і підвищення прибутковості бізнесу.

Проте, останніми роками сталася чудова трансформація, коли АСУ (автоматизовані системи управління) бізнес-процесами стали цінною пропозицією, що знаходиться в центрі уваги. Такі технології, як хмарні рішення, аналітика процесів через професійні співтовариства в соціальних мережах, грають велику роль в цій трансформації. Компанії, які мають конкурентну перевагу в сьогоднішньому сценарії, спочатку використовують ці технології.


Ось чотири різні способи, якими технологія змінила обличчя галузі корпоративних закупівель:
1. Автоматизовані системи. Клієнти на сучасному ринку чекають, що підприємства будуть технологічно просунутими і ефективними. Зростаюче нетерпіння і неприязнь до тимчасових очікувань призвели до розвитку автоматизованих систем. Відповіді на запити тепер вирішуються в найкоротші терміни, що дозволяє підприємствам економити час, а також направляти свою увагу на складніші проблеми. Автоматизація процесів стала новою тенденцією в секторі БПМ (бізнес-процес менеджмент) високої вартості, що пропонує створення зі значною економією витрат і швидшим часом окупності.
2. Хмарне сховище. Хмарний світ зробив процес зберігання більше організованим, а пошук і обмін даними став швидким і простим. Підприємства залишаються конкурентоздатними, переміщаючи дані в хмару, тим самим усуваючи необхідність в непотрібному просторі і сховищі, а також скорочуючи величезне споживання енергії. Хмарні рішення економічні і рентабельні з точки зору витрат на інфраструктуру. Хмара стане основним посередником для постачальників ТМЦ і послуг в створенні специфічних для галузі можливостей і рішень, подвоївши переваги закупників.
3. Сила різноманітних платформ. Пройшли ті часи, коли телефонні дзвінки і електронні листи домінували в лініях зв'язку між постачальниками, підприємствами і клієнтами. Сьогодні усе більш ефективні канали зв'язку, такі як мессенджери, мобільні застосування, платформи професійних співтовариств, вони набирають силу. Останні досягнення в області комунікаційних технологій швидко використовуються для полегшення і швидкого реагування на запити.
4. Великі дані і аналітика. Бізнес-аналітика в реальному часі – цей великий і критично важливий напрям бізнесу, який може чітко розмежувати конкуренцію і дозволити організаціям зберегти або зайняти бажане положення. Метрики даних і інструменти для засвоєння і реалізації пов'язаних стратегій продовжать з'являтися найближчими роками, створюючи подальші коливання у світі управління закупівельними процесами.
Індустрія закупівель в Україні утілювала мрію впродовж десятиліття і стала свідком інновацій і величезних можливостей для зростання. Майбутнє цієї галузі залежить від гнучкості і готовності адаптуватися до нових чинників зростання і технологій.


Впродовж останніх років на ринку України еомпанія Аладдiн Системс позиціонується як визнаний лідер в експертизі закупівель, маючи свій інструментарій - інтелектуальну систему управління закупівлями APS Smart. У Аладдiн Системс (АС) інновації - це не просто модне слово, це частина нашої організаційної спадщини, закладеної в 2013 році, яка продовжує випереджати нас навіть сьогодні. Цим меседжем ми згуртували усю команду АС, що дозволило досягти стосунків, які приносять цінність нашим клієнтам за рамками контракту. Це тому, що ми, команда АС, розуміємо, що вони краще за усіх здатні оцінити і зрозуміти бізнес клієнтів і формують дорожню карту для поліпшення "зони цінності", що створюється в кожній взаємодії, яку вони мають.

14

 

Наші клієнти, що підтверджують цінність, яку ми надаємо їх бізнесу щодня, є найбільшим свідченням нашої обіцянки підтрмувати стосунки поза контрактом. На сьогодні їх 70 і серед них KERNEL, UkrLendFarming, Астарта-Київ, Corum Group, UMG, Lifecell, Укртранснафта, Альфа-банк, ПРАВЕКС БАНК, Нова Пошта, Оболонь, Ятрань, РУДЬ та інші. У сьогоднішньому невизначеному світі навіть найкращий контракт не може передбачити, що саме зміниться завтра. Контракт може бути перетворений в ділову вигоду тільки через ціннісно-орієнтовані стосунки.

 

 

ЦІННОСТІ + КУЛЬТУРА = ВЗАЄМОВІДНОШЕННЯ
ЦІННОСТІ - це наша команда. Ми використовуємо модель управління, яка розширює можливості співробітників.
КУЛЬТУРА - це створення атмосфери довіри через прозорість і гнучкість.
ВЗАЄМОВІДНОСИНИ - пропонована додана вартість за рахунок відповідності потребам бізнесу.
Наша віра в цінність довіри, прозорості, гнучкості і ціннісно-орієнтованого підходу, базується на нашій командній філософії, де співробітники понад усе, забезпечують постійну реалізацію інтересів наших клієнтів.


Приєднуйтеся до співтовариства APS Smart! ЕКОНОМТЕ З НАМИ!