Версія для друку
2005-02-02

В ніч з 31 січня на 1 лютого у автокатастрофі трагічно загинув Кшиштоф Алексій Ліс.

Головна/Новини МІБ/В ніч з 31 січня на 1 лютого у автокатастрофі трагічно загинув Кшиштоф Алексій Ліс.

 

 

Він був відомим у Європі фахівцем з питань приватизації, корпоративного права, бізнес-освіти, перехідних економік та ринкових трансформацій.

Пан Кшиштоф був членом Наглядової Ради Міжнародного інституту бізнесу (Україна, Київ) з початку його діяльності, радником з приватизації в Уряді Віктора Ющенко, членом Наглядової Ради Комісії ринку цінних паперів Польщі, керівником комітету корпоративного управління Інституту Директорів Польщі.

 

Народився 18 серпня 1949 року. У 1974 році закінчив Університет м.Лодзь, а у 1985 році – захистив докторську дисертацію з економіки у Варшавському університеті. Він був піонером ринкових трансформацій у своїй країні. В кінці 80-х започаткував основи ринку капіталу та цінних паперів Польщі. На початку 90-х як уповноважений представник уряду та перший міністр приватизації сприяв початку процесу приватизації у Польщі. В Уряді Польщі працював до 1997 р., виконуючи обов’язки державного Секретаря Міністерства Приватизації та радника міністра фінансів Польщі. У 1996 р. був обраний Головою Міжнародного фонду з розвитку ринку капіталів та трансформацій у Республіці Польща. Став Президентом Інституту розвитку бізнесу у Варшаві.

Висловлюємо співчуття родині, близьким та друзям, партнерам та колегам Кшиштофа!