2018-11-14

В чому різниця між програмами МВА в МІБ?

Головна/Новини МІБ/В чому різниця між програмами МВА в МІБ?

Бізнес-школа «Міжнародний інститут бізнесу» реалізує програми МВА ще з 2001 року. Програма Executive MBA свого часу виникла як відповідь на запит ринку: економіка країни переходила з командних рейок на ринкові, і це вимагало нових підходів до управляння компаніями. МІБ створив авторську програму МВА, де поєднав кращі світові практики із вітчизняною специфікою ведення підприємницької діяльності. За роки реалізації програма була відточена, щоб максимально відповідати кращим стандартам бізнес-освіти. В  2007 році МІБ вперше отримав акредитацію програми в Association of MBAs, чим підтвердив сучасність та практичну спрямованість програми.

 

В 2013 році бізнес-школа дійшла висновку, що задля ще ефективнішого навчання та більш якісного нетворкінгу, необхідно навчати окремо керівників-початківців та зрілих і досвідчених лідерів. Саме тому була розроблена програма General MBA, яка побудована на базі Executive MBA. Хоча всі програми МВА спрямовані на формування управлінських навичок, щоб випускник міг бути ефективним при реалізації будь-якої функції, на хоч якій позиції в якій завгодно компанії та сфері, матеріал на кожній із них подається зовсім по-різному, зважаючи на вхідний рівень слухачів. Адже важливо, щоб одним слухачам було зрозуміло, а іншим – цікаво.

Наразі в МІБ реалізуються 4 дипломні програми МВА:

 

ExecutiveMBAExecutive MBA – де в групі зустрічаються зрілі керівники, власників та ТОП-менеджерів, що мають досвід керівної роботи в середньому від 10 років.

Особливість програми в тому, що вона дозволяє систематизувати набуті емпіричним шляхом знання, вийти за рамки звичного менталітету та світосприйняття та перелаштуватись на стратегічне мислення в новому масштабі. Програма допомагає набути вміння вибудовувати сталі бізнес-моделі, оптимізувати операційні процеси, а також прийти до особистісної трансформації і розширення власних можливостей.

 

 

InternationalMBAInternational MBA – для лідерів, які мають плани розвивати існуючий бізнес за межами України чи прагнуть створити нову компанію за кордоном.

Ця програма реалізується МІБ разом із провідною австрійською бізнес-школою «Management Center Innsbruck», щоб максимально розширити нетворкінг слухачів в мультикультурному середовищі та збагатити їх найактуальнішими інструментами та успішними світовими практиками. В результаті навчання на програми слухачі будуть мати уявлення, як ефективно розвивати бізнес не тільки в Україні, а й на іноземних ринках.

 

 

GeneralMBAGeneral MBA – програма, де в групі об’єднуються і керівники функціональних підрозділів структурних компаній, і власники МСБ. Таке поєднання, зокрема,  дає змогу розглядати ситуації під різними кутами: з боку власника та найманого працівника, та находити оптимальні для бізнесу рішення.

Програма General MBA – це єдина в Україні програма, що реалізується за карусельною моделлю бізнес-освіти©, завдяки якій студенти протягом всього терміну навчання мають змогу взаємодіяти з трьома різними потоками слухачів, а отже отримують втричі більше корисних зв’язків та якісного бізнес-спілкування.  Програма дає управлінський інструментарій та допомагає зрозуміти принципи функціонування кожної  функції бізнесу та їх взаємодію та взаємний вплив.

 

 

UkrainianMBAUkrainian MBA – програма для лінійних фахівців, керівників-початківців та самозайнятих підприємців, які прагнуть створити міцну компанію або зробити динамічну кар’єру управлінця. Для вступу на цю програму достатньо мати всього три роки досвіду роботи, адже вона розрахована на тих, хто тільки робить свої перші кроки в управлінській функції. Вона також буде корисною для тих, хто не має базової економічної освіти, оскільки поступово заповнить прогалини в «азах» економіки, так крім того наситить і стратегічними інструментами.

 

 

Завдяки різноплановим програмам МВА, в МІБ є пропозиція для слухачів з будь-яким досвідом та різними прагненнями. Саме від профілю групи і формується наповнення програм і подача навчального матеріалу.

 

Однією з найцінніших складових бізнес-навчання в цілому та МВА-програм зокрема є набуття кола однодумців. Зазвичай в групах на програмах МВА в МІБ навчаються представники компаній із різних сфер: логістики, виробництва, будівництва, сфери послуг, медицини, фінансового та агро-сектору, ІТ та інші. Саме таке різноманіття і дозволяє кожному слухачу збагачувати свій бізнес-інтелект, оскільки навчання на програмах побудоване таким чином, щоб стимулювати слухачів ділитись власним досвідом, розглядаючи конкретні кейси з компаній слухачів та аналізуючи управлінські рішення кожного з учасників групи. Завдяки довірливій атмосфері, що дуже швидко створюється  всередині групи, слухачі вільно діляться власним досвідом, ідеями та думками, таким чином збагачуючи один одного нарівні із викладачами.    

 

 

Дізнатись більше про програми, їх наповнення та викладачів, а також отримати індивідуальну консультацію щодо вступу можна на черговій Презентації програм MBA.