Версія для друку
2019-03-13

KAIZEN-виробництво в Україні: приклад ПрАТ «ВАЙДМАНН-МПФ».

Головна/Новини МІБ/KAIZEN-виробництво в Україні: приклад ПрАТ «ВАЙДМАНН-МПФ».

Що таке KAIZEN і філософія постійного вдосконалення? Як працює реальне ощадливе виробництво в Україні? KAIZEN філософія вчить, що змінитися повинно підприємництво, як вид діяльності, тож хто і що повинен зробити, аби це відбулося? Свої відповіді на усі ці питання запропонувала студентам програми Executive MBA Оксана Гордін, менеджер з постійного вдосконалення ПрАТ «ВАЙДМАНН-МПФ».

 

Запрошений спікер розповіла, що успішне європейське підприємство ПрАТ «ВАЙДМАНН-МПФ», розташоване в Україні, – це зразок сучасного виробництва, орієнтованого на постійне вдосконалення, ощадливе виробництво та залучення кожного працівника до впровадження ефективних змін на кожному етапі виробництва.

 

За словами Оксани Гордін: «Головний посил, який використовує ПрАТ «ВАЙДМАНН-МПФ» ‒ дбати про якість і постійно вдосконалюватися, адже операційна досконалість – це наша головна мета».

 

Гостя бізнес-школи “Міжнародний інститут бізнесу” пояснила, що згідно з філософією, за якою працює їхня компанія, успішна організація має подбати про середовище, сприятливе для повної реалізації потенціалу кожного працівника. Лише тоді, коли кожна людина на кожному рівні буде задоволена умовами праці та комфортним психологічним кліматом, можливе досягнення інших цілей та задач, що стоять перед товариством. Саме тому рівень «Work Safety» у їх системі цінностей передбачає не лише «охорону праці», а має за мету забезпечення сприятливого середовища у площині всіх без винятку процесів.

 

За словами спікера, створення фінального продукту залежить від діяльності всіх підрозділів, які мають взаємодіяти злагоджено і забезпечувати якість у кожній своїй дії, на кожній ділянці і в кожному процесі: «Якість» не обмежується лише якістю готової продукції. Це рівень всіх без винятку процесів товариства. Задача кожного ‒ від пакувальника до директора ‒ якісно виконувати свою роботу. Відмінна якість може бути досягнута лише тоді, коли кожен елемент роботи виконується правильно ‒ якісно ‒ від самого початку».

 

І на завершення Оксана Гордін поділилася головною аксіомою, якої дотримуються у ПрАТ «ВАЙДМАНН-МПФ»: «Відмінні результати ‒ це наслідок дотримання усіх складових філософії постійного вдосконалення, ключове кредо якої: кожен процес в товаристві мусить бути спрямований на створення цінності для клієнта та генерувати мінімальні втрати».

4

2

1-3