Версія для друку
2019-07-05

Вадим Рахліс про мистецтво комунікацій в переговорах.

Головна/Новини МІБ/Вадим Рахліс про мистецтво комунікацій в переговорах.

В чому різниця між "Діалогом" та "Переговорами"? Які питання необхідно ставити особі, щоб зрозуміти чи готова вона до переговорів? Як вести перемовини у бізнесі та знаходити ключі до взаємної згоди і отримувати своє? Що таке вдалі переговори? Про усе це та багато іншого в п’ятницю, 5 липня 2019 року, слухачам карусельного формату шостої генерації програми General MBA розповідав відомий експерт із звільнення заручників та посередник у вирішенні спорів Вадим Рахліс.

 

Вадим є професійним парламентарем, сертифікованим медіатором Євросоюзу, на рахунку якого більше як 1000 медіацій. Він навчався у таких  психологів-переговорників спецслужб як Марк Гоулстон і Джордж Колрізер, вивчав Гарвардський метод ведення переговорів в Сан-Франциско, США і в Тель-Авіві, Ізраїль (2001). Є сертифікованим фахівцем програм: "Переговори в екстремальних умовах" (Negotiator school, Ізраїль, 2000), "Переговори з деструктивними особистостями" (Ізраїль, 2001), "Ролі та стилі", "Управління змінами" (Adizes School, Україна, 2013).

 

До своїх освітніх здобутків гість також відносить і навчання в аспірантурі Харківського педагогічного Університету, по закінченні якої він готує наукову роботу за темою: "Формування професійної компетенції майбутніх переговірників в системі неформальної освіти" (керівник Н.Г. Калашник). Захист дисертації заплановано на вересень цього року.

 

На сьогодні Вадим має 19 років досвіду переговорів в екстремальних умовах (Ізраїль, Казахстан, Україна), працював з такими компаніями, як Київстар, НБУ, Львівська бізнес-школа, Українська асоціація медіаторів, АПКБУ (Асоціація професіоналів корпоративної безпеки), Марекс, AMWAY, BAS Казахстан, Єврейський культурний центр МЕНОРА, Лемтранс (група компаній СКМ) тощо.

 

З 2016 року Вадим є засновником і генеральним директором Бюро Переговорів, а також Міжнародної палати альтернативного вирішення спорів.
Того ж таки 2016 року він став переможцем в номінації "Idea of ​​the Future" на Davos World Communication Forum.

Запрошений спікер є організатором і викладачем Першої дитячої мобільної групи переговірників і групи переговорників Національної поліції України, володіє авторством на книгу «Парламентер» та такі навчальні проекти, як "Розговорити і Домовитися", "Симулятор Переговорів" і засновником волонтерського проекту "Перша дитяча мобільна група переговірників".

 

Сьогодні Вадим консультує акціонерів і топ-менеджмент з організації та проведення переговорів і вирішення конфліктних ситуацій в бізнес середовищі. Бере участь в комісіях по оцінці і переатестації персоналу, тестуванні кандидатів на вищі позиції в комерційних і державних компаніях. Бере участь в суспільно-політичних організаціях і волонтерському русі з порятунку українських полонених на Донбасі.

Під час свого виступу спікер розповів про правила налагодження першого контакту, подолання блокувань і перешкод в діалозі, поділився окремими методами переконання опонента в різних умовах (звичайних і екстремальних).

Слухачі приймали участь у практичних вправах від Вадима та відточували свою майстерність правильного застосування технологій побудови питань, технологій переформулювання слів партнера для зняття гостроти переживань та налагодження з ним емоційного зв’язку. На живих кейсах спікер продемонстрував яких помилок допускаються переговорники, що ведуть до краху переговорів. Багато йшлося в аудиторії про види емпатії, уміння слухати, види слухання, управління емоційним зв’язком, своїми емоціями та емоціями опонента.

На усі питання слухачів спікер надав вичерпні відповіді.

IMG 0359