Версія для друку
2019-10-26

Нейромаркетинг від Катерини Ільченко для слухачів програми CIM.

Головна/Новини МІБ/Нейромаркетинг від Катерини Ільченко для слухачів програми CIM.

А ми продовжуємо навчання за модулем Strategic Marketing за британською програмою Diploma in Professional Marketing. На вихідних пройшла чергова навчальна сесія. На цей раз, окрім обов’язкових тем програми, слухачі знайомилися з нейромаркетингом і основними принципами його роботи. З цією цікавою темою до групи була запрошена Катерина Ільченко – керуючий партнер Neuro-knowledge.

Катерина – експерт з 20-річним досвідом в комунікаційному бізнесі. Велика частина її кар’єри пов’язана з рекламним бізнесом – агентством Euro RSCG, Нavas. Останні роки основний фокус діяльності Катерини був спрямований на стратегічне планування та управління рекламним кампаніями, а також на психологію споживача.

Пані Катерина розповідала, що 95 відсотків рішень людина приймає несвідомо. А це означає, що більшість маркетингових опитувань недійсні, бо на запитання споживач каже одне. А потім у магазині приймає зовсім несподівані рішення.

І тут на допомогу приходить нейромаркетинг. Нейромаркетинг дозволяє мінімізувати когнітивні спотворення, тому його точність прогнозів купівельної поведінки становить 84%. (У опитувань точність - 22%, за остаточною оцінкою Nielsen).

Нейромаркетінгові дослідження допомагають зрозуміти не тільки те, як людина сприймає маркетингові повідомлення, але і як медіаканали впливають на ефективність того чи іншого повідомлення. Грамотному маркетологу важливо чітко бачити плюси і мінуси кожного каналу і використовувати їх по максимуму.

Під час зустрічі зі слухачами Катерина на практиці показала частину зі своїх досліджень для одного з замовників, в рамках якого вивчали рекламний ролик та пікові точки його сприйняття. Аналізуючи такі «піки» сприйняття, можна визначити, що саме демонструвати глядачеві у перші 3-4 секунди ролику, коли ще можна зачепити його увагу. 

IMG 20191026 140249