Версія для друку
2020-04-27

Юрій Качкарда розказав слухачам CIM про принципи успішної цифрової трансформації

Головна/Новини МІБ/Юрій Качкарда розказав слухачам CIM про принципи успішної цифрової трансформації

Модуль Digital Strategy тільки-но стартував, як до слухачів програми завітав перший запрошений спікер. Сьогодні приходив Юрій Качкарда засновник та СЕО Skykillers, який вірить, що Стратегія в сумі з Технологіями неодмінно приведуть до успіху та зростання. Говорили про цифрові трансформації.

Оскільки цифрові технології різко набирають обертів у наші часи, багато компаній докладають масштабних зусиль щодо впровадження змін, аби використати переваги цих тенденцій чи хоча б не відставати від конкурентів. Згідно нового глобального опитування McKinsey щодо цифрових трансформацій більше восьми з десяти респондентів стверджують, що їх організації доклали таких зусиль за останні п’ять років. Однак успіх у цих перетвореннях виявляється невловимим.

Результати респондентів, які повідомляють про успіх, вказують на низку найкращих практик. Ці практики можна поділити на п’ять категорій: лідерство, розбудова потенціалу, розширення можливостей працівників, вдосконалення інструментів та комунікація. Ці категорії підказують, де і як компанії можуть почати підвищувати свої шанси на успішне внесення цифрових змін у свій бізнес.

6

Найбільш часто цитованою метою цифрових перетворень є оцифрування операційної моделі організації. Частина компаній вдається до цифрових перетворень з метою або запуску нових продуктів чи послуг, або взаємодії із зовнішніми партнерами через цифрові канали.

7

Наш гість зазначив, що важливо не просто трансформуватися. Важливо створити продукт, який полюблять. Критерієм такої любові визначили: повернення клієнтів за новою покупкою та рекомендація друзям, а також пошук ранніх послідовників (тих, що готові використовувати достатньо «сирий» продукт).

3

Підсумували зустріч Юрія зі слухачами програми формулою: Новий цифровий продукт + Новий спосіб роботи = Digital Трансформація!

5