Версія для друку
2020-05-05

IIB Community VS Quarantine. Episode 12: Володимир Лемперт – ситуація мотивує на пошуки нових рішень

Головна/Новини МІБ/IIB Community VS Quarantine. Episode 12: Володимир Лемперт – ситуація мотивує на пошуки нових рішень

За кожним важливим рішенням у родині завжди стоїть хтось старший і авторитетніший за правом крові, у країні чи регіоні – обраний управлінець, а в бізнесі – власник, засновник чия відповідальність – його особистий вибір і лише його усвідомлене рішення.

У компанії “Спецтехоснастка” (ТМ Vital Plast) кінцеву відповідальність за всі рішення від виробничих експериментів до управлінських призначень уже більше 30 років несе особисто генеральний директор Володимир Лемперт. Тож зустріч з випускником бізнес-школи “Міжнародний інститут бізнесу” стала довгоочікуваною подією і, вперше об'єднала слухачів усіх наших програм: Executive MBA, General MBA, Ukrainian MBA, MBA in Public Sector та CIM. Це вже дванадцята зустріч з серії IIB Community VS Quarantine.

Багато років керуючи компанією, її засновник і сьогодні переконаний, що у бізнесі, як і в житті: “Не варто різко смикати кермо, потрібно думати про тих, хто поруч. Важливо зберігати гідність свою і компанії”. Лише помірковані та ретельно прораховані рішення дозволили ВАТ “Спецтехоснастка” зберегти себе і успішно пройти не одну кризу.

Оцінюючи сьогоднішню ситуацію, наш гість зауважив, що з його досвіду: “Історія минулих криз не вчить нас виходити з криз сьогодення. Водночас сучасна ситуація чудово мотивує та штовхає на пошуки нових рішень”. Володимир Лемперт розповів учасникам стратегічної сесії, що в епоху кризи у його команди завжди з'являються нові продукти і відкриваються нові ринки, адже зміна умов змушує і бізнес змінюватися, шукати і знаходити нові рішення та нові продукти.

Разом з тим історія, репутація і традиції дуже важливі і цінні на підприємстві Володимира Лемперта. Компанія пишається своїм умінням турбуватися про клієнта і упродовж багатьох років гідно проходити усі перевірки та сертифікації якості як в Україні, так і в світі. Зокрема серед клієнтів ВАТ “Спецтехоснастка” такі як: Bentley, Mercedes-Benz, Bosh, Volkswagen та інші європейські і американські компанії. Виробництво вважається одним з кращих в СНГ і поза сумнівом посідає топові позиції в рейтингах українських виробників.

Однак Володимир Лемперт наполягає, що найцінніший капітал його компанії – це люди, згуртований і відданий колектив з внутрішнім патріотизмом і готовністю пройти усі випробування разом. Збільшивши штат компанії від 34 осіб у 1989 році до 618 осіб сьогодні, засновник наголошує: “Повага до людей - це дуже важливо! Особистий контакт безцінний для людей”. І з цим складно сперечатися, адже 200% поріг якості, унікальні конструкторські розробки та бездоганна репутація стають можливими лише завдяки щоденній кропіткій праці кожного робітника, менеджера і керівника підрозділу.

image (12) image (13)

Зустріч слухачів МІБ з Володимиром Лемпертом була надзвичайно емоційною, цікавою та сповненою жвавого обговорення і це чудово, адже ми працюємо для того, щоб давати цінність кожному своєму слухачеві. І особливо приємно було спостерігати, як і через багато років після закінчення нашої бізнес-школи випускники зберігають тепле ставлення до спільноти МІБ та активно долучаються до її життя.