Версія для друку
2004-08-04

ДО ПИТАННЯ ОЦІНКИ РИЗИКІВ ІНВЕСТУВАННЯ В УМОВАХ ПЕРЕХІДНОЇ ЕКОНОМІКИ

Головна/Про нас/Публікації/ДО ПИТАННЯ ОЦІНКИ РИЗИКІВ ІНВЕСТУВАННЯ В УМОВАХ ПЕРЕХІДНОЇ ЕКОНОМІКИ

Тематика: Фінанси 
Автори: Сорокін Михайло , Сорокін М.Е.

 

Від ефективності інструментарію для оцінки й управління ризиком залежить як прийняття рішень про фінансування діяльності підприємств, так і результативність конкретних інвестиційних проектів, і, в остаточному підсумку, ефективність усіх підприємницьких і фінансових структур.

При розгляді питання про вкладення капіталу із застосуванням будь-якого з фінансових інструментів у теорії фінансів та у міжнародній практиці традиційно використовується концепція "Ризик-дохідність". Ключовим положенням у цій концепції є гіпотеза про прямопропорційну залежність між показниками, що на фінансових ринках характеризують очікувану прибутковість, і ступенем ризику за тим чи іншим різновидом цінних паперів або за конкретним інвестиційним проектом. Ця гіпотеза переконливо підтверджується як теоретичними викладками, так і всією історією застосування фінансових інструментів.

Очікувана дохідність інвестицій в умовах перехідної економіки може визначатися за допомогою наведеної формули, що дозволяє розраховувати ринкову ціну інвестиційних проектів і цінних паперів для умов перехідної економіки, визначати ймовірну вартість акціонерного капіталу тощо.....

 

Стаття у форматі PDF:

capm_Sorokin.pdf