2016-11-05

Сергій Братусьов для слухачів програми General MBA про можливості digital-технологій для розвитку бізнесу.

Home/News IIB/Сергій Братусьов для слухачів програми General MBA про можливості digital-технологій для розвитку бізнесу.

Вечір п’ятниці 04 листопада для слухачів першого курсу програми General МВА був насиченим та цікавим, бо провели його вони в стінах МІБ на майстер-класі "Що роблять 20 мільйонів в Інтернеті в Україні та як на цьому будують бізнес», від Сергія Братусьова з компанії Google.

Сергій Братусьов – керівник напрямку брендинг-рішень (Industry Head, Branding), Google в Україні. У цій ролі Сергій відповідає за побудову партнерських відносин з великими рекламодавцями і розвиток рішень Google з просування брендів партнерів.

 

Досвід Сергія в області маркетингу і продажів був побудований в компаніях McDonald's (marketing director), Microsoft (consumer marketing strategy lead), Reckitt Benckiser (marketing manager healthcare, national sales manager healthcare) и Nestle (brand manager). Сергій здобув вищу освіту радіоінженера Харківського Університету і закінчив бізнес-школу Манчестерського університету (Велика Британія) за програмою MBA for Engineering Business Managers.

 

На початку зустрічі Сергій розповів про свій досвід здобуття степені МВА, що його спонукало до цього кроку та що він отримав в результаті. І слухачі, і спікер підкреслили, що одна з найбільших преваг бізнес-освіти - це спілкування,  можливість отримати синтез досвіду з різних галузей.

 

Сергій наголосив, що є два типи бізнесменів: перший – ті, які спочатку вчаться, а потім роблять, і другий – ті, що спочатку роблять, а потім вчаться. Але вчаться – всі. Також спікер зазначив, що знань ніколи не буває достатньо для прийняття рішень, і іноді потрібно просто діяти.

 

В рамках зазначеної теми зустрічі Сергій розповів про успішні українські стартапи, які були вдало  реалізовані за кордоном. При невеликих інвестиціях українці досягають успіху в різних галузях по усьому світу. Як їм це вдалося? Окрім «мізків», наполегливості і бажання, важливу роль в цьому відіграли digital-технології,  що  зараз охоплюють весь світ.

 

Впродовж майстер-класу Сергій Братусьов розкрив секрети та можливості, які надає Google для ведення бізнесу. Були продемонстровані практичні речі, які можна застосовувати в реальних бізнесах в Україні.

 

Ця інформація була дуже корисною і цікавою, адже всі розуміють важливості on-line інформації та можливості digital-маркетинга, що було підтверджено маленьким соціологічним дослідженням від Сергія. Навіть звичайна строчка в пошуковику дозволяє визначати тренди,  дізнаватися,  що думають споживачі,  що їх  цікавить, це може замінювати «фокус-групи» , і це-безкоштовно.

 

Зустріч  з представником Google  затягнулася довше запланованого часу, адже запитань та  коментарів від слухачів було дуже багато.  Дуже дякуємо Сергію за корисний, цікавий та динамічній майстре-клас.

Bratusev