20.04.17

Слухачі МВА разом з ТОП-менеджментом Watsons проаналізували кейс компанії щодо оптимізації роботи роздрібної мережі магазинів.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Слухачі МВА разом з ТОП-менеджментом Watsons проаналізували кейс компанії щодо оптимізації роботи роздрібної мережі магазинів.

Кожен  управлінець стикається з абсолютно різними задачами та функціями в своїй  діяльності, від фінансів і логістики, до операційного менеджменту та маркетингу.  Управління персоналом (HR-management) – це та галузь,  яка обов’язково є у зоні впливу та інтересів абсолютно кожного керівника. Саме тому на програмі General MBA велика увага приділяється вивченню курсу «Управління людськими ресурсами».

 

Зустріч з експертами-практиками є цінною складовою МВА освіти. Кейси українських успішних компаній, приклади з реалій нашого життя, власний досвід, гарячі дискусії та гумор – це все ознаки того, що в МІБ знову запросили спікерів.

 

Під час квітневого модулю заняття з авторського курсу Руслана Лемещука «HR менеджмент» відвідали одразу три спікери: представники компанії Watsons – Наталя Галунко, начальник департаменту по роботі з персоналом, та Ганна Савельєва,  операційний директор, а також Інна Косорига, керуючий партнер компанії IVA MICE.

 

Під час зустрічі із другокурсниками General MBA було показано два погляди на комплексну реорганізацію в Watsons, що тривала протягом останніх 10 місяців: з боку HR директора та з боку операційного директора. Топ-менеджмент компанії Watsons представив власний кейс щодо підвищення рівню продажів та покращення обслуговування у мережі магазинів, які потрібно було втілити швидко та без значного збільшення бюджету. Рішення було знайдено через залучення part-time персоналу. А поговорити було про що, оскільки ми всі могли спостерігати ті позитивні зміни, що відбулися з компанією, після приєднання до A.S. Watson & Co. та приходом у компанію Ганни Савельєвої. Зараз компанія Watsons втілює найкращі європейські практики  ведення бізнесу.

 

Слухачі групи мали можливість обмінятися з представниками компанії власними результатами аналізу прийнятих в компанії управлінських рішень щодо залучення персоналу на умовах неповної зайнятості. В продуктивній дискусії були знайдені сильні сторони та зони розвитку, можливості та загрози, що виходять з втілених в компанії нововведень.

 

Від Інни Косориги студенти МВА дізнались її власне бачення на роль HR-менеджера в компанії, почули про принципи та інструменти управління ефективністю персоналу як в невеликих фірмах, так і величезних підприємствах. Інна поділилась прикладами кращих український та світових компаній, які є зразками у питанні роботи з персоналом. Розповіла, чим HR-менеджер відрізняється від НR бізнес-партнера. Озвучила секрети, як керівник може стимулювати ріст свого HR-менеджера до бізнес-партнера, щоб якнайдалі відійти від ролі «кадровика».

 

Також під час заняття відбулась панельна дискусія на тему: «Ефективне управління персоналом в компанії: розподіл зон відповідальності та повноважень між бізнес-підрозділами та HR-департаментом».

 

Слухачі групи General MBA-3 надзвичайно вдячні гостям за насичений та цікавий день, за готовність відверто ділитися знаннями, досвідом та професійним секретами.

IMG 7347

IMG 7363IMG 7366IMG 7330