2004-04-13

На початку березня МІБ провів семінар "Практика ворожих поглинань та захисту від них: досвід Росії та України"

Головна/Новини МІБ/На початку березня МІБ провів семінар "Практика ворожих поглинань та захисту від них: досвід Росії та України"

 

На початку березня в Києві відбувся семінар-конференція "Практика ворожих поглинань та захисту від них: досвід Росії та України", який було організовано та проведено Міжнародним інститутом бізнесу за підтримки Першої фондової торгівельної системи (ПФТС) та „Української інвестиційної газети".

 

Центр корпоративного управління (ЦКУ) МІБ запросив на цей захід фахівців російської консалтингової групи „Мінфін", які поділилися своїми напрацюваннями в цій сфері. Український досвід презентували провідні юридичні компанії – „Шевченко, Дідковський та партнери" (Самойленко В.В.), „Бізнес-право-аудит" (Погребной С.П.), а також президент фінансової групи „Автоальянс" Отченаш А. А. та директорЦКУ МІБ Окунєв О. Й.

Захід викликав зацікавленість серед представників вітчизняних підприємств, юридичних фірм, фінансових установ, інвестиційних компаній та ділових ЗМІ.

Учасники зробили висновок, що в Росії схеми поглинань складніші та досконаліші в той час, як в нашій країні для цього ще немає відповідної законодавчої бази. За словами викладача-консультанта МІБ пана Окунева, існуючі закони поки що не дозволяють повністю застосовувати російський досвід. „Це як раз саме той рідкісний випадок, коли недосконале законодавство, стримуючи поширення недружніх поглинань в Україні, „грає" на користь українських власників компаній", - резюмував фахівець Інституту.

Більш докладну інформацію про конференцію Ви можете прочитати в журналі „БІЗНЕС" та „Інвестгазеті"далее

Статті в журналі "БИЗНЕС" далее