Print this page
2020-07-08

Експрес-знайомство з викладачами МІБ: Оксана Булкот

Home/News IIB/Експрес-знайомство з викладачами МІБ: Оксана Булкот

При формуванні програм навчання ми завжди виходимо з того, для кого вони створюються. Саме тому викладацький склад відрізняється на різних МВА програмах в МІБ – адже ми ретельно підбираємо таких викладачів, які б змогли роз’яснити слухачам складні речі простими словами. А ще важливою умовою викладання в МІБ є наявність практичного досвіду, оскільки і самі слухачі приходять навчатись, маючи за плечима роки роботи в різних компаніях. Саме такі умови забезпечують конструктивний діалог в аудиторії під час навчання.

Сьогодні ми хочемо ближче познайомити вас з однією з наших колег, яка викладає на програмі Ukrainian MBA. Оксана Булкот – к.е.н., доцент, підприємець, викладач та консультант. Сферами наукових та професійних інтересів Оксани є фінансова аналітика, міжнародні фінансові ринки, валютний ринок і політика, світова фінансова система, банківська справа, інвестування, діяльність транс-національних корпорацій. В бізнес-школі «Міжнародний інститут бізнесу» Оксана викладає курс «Інвестиційний менеджмент».

В рамках рубрики «Експрес-знайомство з викладачами МІБ» Оксана відповіла на три коротких запитання.


Який найцікавіший проект, в якому ви брали участь?

Мій найцікавіший проект триває вже понад 15 років – це розвиток власної справи – саме цей проект вважаю своїм найбільшим щоденним викликом, успіхом і «сердечним болем». Якщо говорити про відомі компанії, то цікавим і тривалим був проект співпраці з «Райффайзен Лізинг Аваль» у сфері оптимізації розміщення та зберігання техніки, який нині завершено. Іще один проект тільки-но починається – наразі триває підготовча стадія з розроблення інвестиційного паспорту для однієї із новостворених ОТГ Київщини.


У чому цінність вашого курсу в МІБ з точки зору управлінської ефективності?

У сучасному світі ми щодня опиняємося в ситуаціях, пов’язаних із прийняттям інвестиційних рішень – не важливо, чи це велика транснаціональна корпорація, чи наша власна маленька крамничка, особисті фінанси, чи то – політика цілої держави. Нині, інвестиційні рішення – це завжди вибір між альтернативами: я називаю це так – інтуїція помножена на суб’єктивно обґрунтовані персоналізовані рішення.
Дисципліна «Інвестиційний менеджмент» забезпечує слухачам оволодіння широким аналітичним і практичним інструментарієм, який дозволяє адекватно, зважено і обґрунтовано приймати необхідні інвестиційні рішення, оцінювати фінансові альтернативи. По завершенню курсу, слухачі розроблюють та презентують власні реальні інвестиційні проекти, у яких втілюють свої амбітні ідеї.
Реалізувати ці практичні ініціативи вдається за рахунок обговорення реальних інвестиційних кейсів, проектів, а також моделювання інвестиційних ігор під час проведення модулів. Тому, отримані слухачами практичні навички та інструменти, які дозволяють їх втілити в щоденній діяльності, значно підвищують, як ефективність управляння бізнес-процесами в цілому, так і персональними інвестиціями, зокрема.


Що мотивує вас викладати в бізнес-школі?

Окрім активної наукової, викладацької та консультаційної діяльності, маю значний практичний досвід в організації та управлінні власною справою – і як показує практика, іноді, найважчим є саме процес розроблення плану інвестування такої діяльності, прийняття важливих фінансових рішень, покликаних забезпечити безперебійне та ефективне функціонування господарюючого суб’єкта. Тому, бажання допомогти, поділитись своїми знаннями і досвідом, є тим драйвером, який мотивує приходити в аудиторію бізнес-школи. Крім того, слухачі бізнес-школи, як правило, є фахівцями у різних, часто не пов’язаних між собою, сферах, що формує додаткові мотиваційні стимули, у тому числі, і від них отримати «зворотній зв'язок» із галузі, з якою не був знайомий так тісно.