23.11.22

Відновлено навчання на програмі General MBA

Главная/Новости и анонсы МИБ/Відновлено навчання на програмі General MBA

 

Днями в аудиторіях Міжнародного інституту бізнесу знову було гамірно та інформаційно потужно. Адже відбувся re-start програми General MBA. Слухачі цієї програми не одразу наважилися повернутися за парти. Були страхи, сумніви, хвилювання за безпеку та, власне, необхідність продовжувати навчання. Але, врешті-решт, зібралися та з ентузіазмом повернулись за парти.

Цього разу слухачам та інституту довелося пережити новий досвід: об’єднання двох груп в одну міксовану спільноту, яка в свою чергу поділилась на онлайн слухачів та оффлайн слухачів. Бо бажання навчатись та розвиватись значно більше, ніж якісь там кордони та тисячі кілометрів. А деякі з наших слухачів ще й виявились готові до навчання в різних часових поясах (бо коли в МІБ повним ходом іде навчальний процес в них глибока ніч). Та хто ж думатиме про сон, коли особистий розвиток не стоїть на місці, а мозок невпинно потребує нової корисної інформації?!

 

Цього навчального модулю пізнавали ази фінансового менеджменту на чолі з енергійним та завжди цікавим М.Е.Сорокіним, управління проектами з чарівною Л.П.Батенко, лідерство з незрівнянною Оленою Рижковою, бізнес-право з серйозним та непохитним О.Федоришиним та фінансовий аналіз з неймовірною О.Владикою. Стоси матеріалів, яскраві групові завдання як для тих, хто в аудиторії, так і для онлайн слухачів. Купа списаних листків фліпчарту та запальні дискусії.

 

batenko

 

Як зазначила Л.П. Батенко: «Я йшла на заняття надихати слухачів, та виявилось, що вони настільки сповнені рішучості до навчання та енергії до нових успіхів, що своїми палкими поглядами надихають мене! Вони насправді прийшли вчитися, а не «добити вже почате», ставлять питання, виконують домашні завдання та працюють над саморозвитком. Це вселяє віру в те, що Україна у руках надійних молодих людей, що створять нові проекти, нові робочі місця та рухатимуть економіку».

 

 


 

На одній з лекцій підняли питання складових успіху стартапу. І ось що виділили:

 

1. Якісний бізнес-план.

Так, для початку це може бути запис того, що було у вашій голові. Але він повинен включати як короткострокові, так і довгострокові амбіції. Але це не означає, що його не можна буде змінити пізніше. Насправді, швидше за все, ви зміните свої плани в майбутньому. І це те, що може зробити стартап успішним.

 

2. Нетворкінг (здається, це ми вже згадували, але чому б не згадати ще раз, якщо це аж на стільки важливо?!).

Професійне спілкування – це шлях вперед. Бізнес — це особисті та професійні зв’язки, тому що саме нетворкінг та спілкування підштовхне компанію до наступного рівня. «Сарафанне радіо» ніколи не було сильнішим. Наразі 88% людей довіряють оглядам онлайн-споживачів так само, як вони довіряють рекомендаціям родини та друзів

 

3. Оточіть себе потрібними людьми.

Вести бізнес важко, і для спіху потрібно переконатися, що навколо вас є всі потрібні люди. Ментори та стратегічні партнери стануть вирішальними на цьому початковому етапі зростання. Правильна команда може допомогти вам досягти набагато більше, ніж ви можете зробити поодинці. У цьому допоможе розширена мережа спілкування: відкрите поле пошуку та хедхантингу талантів, які допоможуть розвиватися молодій компанії та приведуть до успіху.

 

4. Будьте попереду всіх.

Щоб досягти успіху, ви повинні мати можливість змінюватись і йти в ногу з останніми тенденціями. Є так багато компаній, які вимирають лише тому, що вони не можуть встигати за тим, що відбувається у їхній галузі. Переконайтеся, що ви вивчаєте своїх конкурентів і основні тенденції у вашій галузі.

Вам не потрібно реагувати на кожну зміну, але коли ви натрапляєте на правильну зміну, ви повинні її прийняти, щоб досягти успіху.

 

5. Зберігайте баланс між роботою та життям.

Баланс між життям і роботою має бути приблизно рівним. Так, власнику стартапу важко відірватися від свого бізнесу. Адже це ваша дитина, і її важко залишити одну бодай на секунду. Однак можна і навіть потрібно. Ваш бізнес може деякий час працювати без вас, чи то через автопілот, чи через делегування роботи. А навчання в МІБ підкаже як правильно це зробити ;)

 


 

Отже, підсумуємо:

Засновники, які хочуть досягти успіху, повинні вміти змінюватися в ногу з часом, підтримувати здоровий життєвий баланс і оточувати себе потрібними людьми. Навіть з цими п’ятьма стратегіями немає жодних гарантій успіху. Невдача стартапів є надзвичайно поширеною: 90% стартапів зазнають краху протягом п’яти років, але використовуючи ці стратегії, ви збільшуєте свої шанси на успіх.