22.12.15

img042

 

 

 

УМОВИ
прийому на навчання до ПВНЗ «Міжнародний інститут бізнесу»
в 2016 році

(згідно Наказу Міністерства освіти  і науки України
від 15 жовтня 2015 року № 1085)

Провадження освітньої діяльності у Приватному вищому навчальному закладі «Міжнародний інститут бізнесу» (далі Міжнародний інститут бізнесу) здійснюється відповідно до ліцензії Міністерства освіти і науки України серія АЕ № 270768 від 02.07.2013 р. Правила прийому розроблені Приймальною комісією Міжнародного інституту бізнесу (надалі – Приймальна комісія) відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2016 році, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 15 жовтня 2015 року № 1085 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції 04.11.2015 № 1351/27796, із змінами та доповненнями, внесеними вченою радою Міжнародного інституту бізнесу 15 грудня 2015 року).

 

І. Загальні положення

 

1.1. Приватний вищий навчальний заклад «Міжнародний інститут бізнесу» оголошує прийом для здобуття вищої освіти за ступенем магістра, спеціальність 073 «Менеджмент» денної форми навчання відповідно до ліцензії Міністерства освіти і науки України щодо надання відповідних освітніх послуг, виданої в порядку, установленому законодавством, в межах ліцензованого обсягу.   
1.2. До ПВНЗ «Міжнародний інститут бізнесу» приймаються громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, особи, яким надано статус біженця в Україні, особи, які потребують додаткового або тимчасового захисту, та особи, яким надано статус закордонного українця і які перебувають в Україні на законних підставах, мають відповідний ступінь (освітньо-кваліфікаційний рівень) та виявили бажання здобути вищу освіту.
1.3. Прийом до ПВНЗ «Міжнародний інститут бізнесу» здійснюється на конкурсній основі незалежно від джерела фінансування навчання.
1.4. Фінансування підготовки фахівців у Міжнародному інституті бізнесу здійснюється за кошти фізичних та юридичних осіб.
1.5. Усі особи, які здобувають вищу освіту у вищих навчальних закладах, мають рівні права та обов’язки.
1.6. Не допускається одночасне навчання на денній формі навчання за кількома спеціальностями (спеціалізаціями, освітніми програмами, напрямами підготовки).

 

II. Організація прийому до вищих навчальних закладів

 

2.1. Організацію прийому вступників до ПВНЗ «Міжнародний інститут бізнесу» здійснює приймальна комісія (далі – приймальна комісія), склад якої затверджується ректором Міжнародного інституту бізнесу, який є її головою. Приймальна комісія діє згідно з положенням про приймальну комісію Міжнародного інституту бізнесу, затвердженим вченою радою МІБу у відповідності до Положення про приймальну комісію вищого навчального закладу, затвердженого наказом МОН від 15 жовтня 2015 року № 1085. Положення про приймальну комісію вищого навчального закладу оприлюднюється на веб-сайті навчального закладу.
2.2. Керівник вищого навчального закладу забезпечує дотримання законодавства України, у тому числі цих Умов, правил прийому до вищого навчального закладу, а також відкритість та прозорість роботи приймальної комісії.
2.3. Рішення приймальної комісії, прийняте в межах її повноважень, є підставою для видання відповідного наказу керівником вищого навчального закладу.
2.4. Усі питання, пов’язані з прийомом до Міжнародного інституту бізнесу, вирішуються приймальною комісією на її засіданнях. Рішення приймальної комісії оприлюднюються на веб-сайті вищого навчального закладу.

 

III. Вимоги до рівня освіти вступників

 

3.1. Особа може вступити до вищого навчального закладу для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра, освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, магістра, здобутого за будь-якою спеціальністю (напрямом підготовки), за умови успішного проходження додаткових вступних випробувань з урахуванням середнього бала диплома та мають досвід роботи не менше 3-х років.
Вищі навчальні заклади зараховують зазначені категорії осіб за умови виконання вступниками вимог, визначених розділами V – VII.

 

IV. Правила прийому до вищого навчального закладу

 

4.1. Правила прийому до Міжнародного інституту бізнесу в 2016 році (далі - Правила прийому) розробляються відповідно до законодавства України затверджуються вченою радою Міжнародного інституту бізнесу до 15 грудня 2015 року, розміщуються на веб-сайті вищого навчального закладу і вносяться до Єдиної бази. Ці правила прийому діють протягом календарного року.


V. Строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання


5.1. Розклад роботи Приймальної комісії ПВНЗ «Міжнародний інститут бізнесу»:
 у консультаційно-інформаційний період:
 понеділок – п'ятниця з 9.30 до 18.00
 субота, неділя – за попередньою домовленістю.

 

Під час прийому документів*:

Термін Терміни Години
4  липня – 31 серпня Понеділок - п’ятниця 9.30-18.00
Субота 9.30-16.30

Неділя

Вихідний

*У розкладі роботи можливі зміни.

 

Вступні випробування проводяться за розкладом, затвердженим та оприлюдненим приймальною комісією до початку прийому документів.


5.2. Прийом заяв і документів, вступні випробування, конкурсний відбір та зарахування на навчання вступників на основі базової та повної вищої освіти відбувається згідно діючих Правил прийому та  проводиться в такі строки:

Етапи вступної компанії Терміни вступної компанії
Початок прийому заяв та документів 04.07.2016
Завершення прийому заяв 31.08.2016
Строки проведення вступних випробувань 01.09.11-14.09.2016
Термін оприлюднення рейтингового списку вступників Не пізніше 23.09.2016
Терміни зарахування вступників Не пізніше 07.10.2016

  
 

VI. Порядок прийому заяв та документів для участі у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів

 

6.1. Заява в паперовій формі подається вступником особисто до приймальної комісії міжнародного інституту бізнесу. Факт кожного подання заяви в паперовому вигляді реєструється уповноваженою особою приймальної комісії в Єдиній базі безпосередньо під час прийняття заяви.
Виправлення технічних помилок відбувається до моменту включення вступника до списків рекомендованих до зарахування на навчання.
6.2. У заяві вступники вказують спеціальність (освітню програму, напрям підготовки), мову тощо та форму навчання.
6.3. Під час подання заяви в паперовій формі вступник пред'являє особисто:
документ, що посвідчує особу та громадянство (відповідно до статті 5 Закону України "Про громадянство України");
свідоцтво про народження – для осіб, які за віком не мають паспорта, або інший документ, який посвідчує особу і громадянство;
військовий квиток або посвідчення про приписку – для військовозобов’язаних;
документ державного зразка (оригінал) про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього.
6.4. До заяви, поданої в паперовій формі, вступник додає:
копію документа державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього;
копію документа, що посвідчує особу та громадянство;
резюме - 1-2 стор.
дві кольорові фотокартки розміром 3 х 4 см.
6.5. Усі копії документів засвідчуються за оригіналами приймальною комісією Міжнародного інституту бізнесу, до якого вони подаються, або в установленому законодавством порядку. Копії документа, що посвідчує особу та громадянство, військового квитка (посвідчення про приписку), свідоцтва про народження не підлягають засвідченню. Копії документів без пред'явлення оригіналів не приймаються.
6.6. Приймальна комісія здійснює перевірку достовірності даних, поданих вступником для участі у конкурсному відборі, за допомогою Єдиної бази.
6.7.Приймальна комісія здійснює перевірку середнього бала документа про освіту, поданого в паперовій формі (обчислює в разі відсутності), затверджує її своїм рішенням і вносить інформацію про середній бал документа про освіту до Єдиної бази.
6.8. Приймальна комісія розглядає заяви та документи вступників і приймає рішення про допуск до участі в конкурсному відборі для вступу на навчання до вищого навчального закладу протягом трьох робочих днів з дати реєстрації заяви в Єдиній базі або отримання результатів вступних випробувань, але не пізніше дати, що передує дню оголошення рейтингового списку вступників із зазначенням рекомендованих до зарахування. Оприлюднення відповідних рішень здійснюється на веб-сайті Міжнародного інституту бізнесу.
6.9. Факт ознайомлення вступника з Правилами прийому, наявною ліцензією і сертифікатом про акредитацію відповідної освітньої програми (напряму підготовки, спеціальності) фіксуються в заяві вступника і підтверджуються його особистим підписом при поданні заяви у паперовій формі.
6.10. При прийнятті на навчання осіб, які подають документ про здобутий за кордоном ступінь (рівень) освіти (далі – Документ), обов'язковою є процедура визнання і встановлення еквівалентності Документа, що здійснюється відповідно до Порядку визнання здобутих в іноземних вищих навчальних закладах ступенів вищої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 05 травня 2015 року № 504, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 травня 2015 року за                         № 614/27059. Процедура визнання Документа з метою продовження навчання здійснюється вищим навчальним закладом до початку другого семестру першого року навчання його власника.
6.11. Приймальна комісія Міжнародного інституту бізнесу перевіряє в Єдиній базі перелік заяв, поданих до інших навчальних закладів.

 

 

VII. Організація і проведення конкурсу

 

 

7.1. Для конкурсного відбору осіб, які вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, ступеня магістра, конкурсний бал обчислюється як сума результату фахового випробування та вступного екзамену. Конкурсний бал вноситься до Єдиної бази.

 

 

VIII. Участь у конкурсі за результатами вступних іспитів на основі повної загальної середньої освіти

 

 

Не передбачено даними Умовами.

 

 

ІX. Проведення вступних екзаменів, фахових випробувань та творчих конкурсів

 

 

9.1. Відповідно до цих Умов для проведення вступних іспитів створюється екзаменаційна комісія. Для проведення фахового випробування при вступі на навчання на основі раніше здобутого ступеня (освітньо-кваліфікаційного рівня) створюється фахова атестаційна комісія.
9.2. Програма фахового випробування для вступу на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня розробляється і затверджується Міжнародним інститутом бізнесу не пізніше ніж за три місяці до початку прийому документів.
Програма фахового випробування оприлюднюється на веб-сайті Міжнародного інституту бізнесу та в приймальній.
9.3. Особи, які без поважних причин не з'явилися на фахове  випробування у визначений розкладом час, особи, знання яких було оцінено балами нижче встановленого Правилами прийому мінімального рівня, а також особи, які забрали документи після дати закінчення прийому документів, до участі в наступних вступних випробуваннях до участі у конкурсному відборі не допускаються.
Перескладання вступних випробувань не допускається.
9.4. Апеляції на результати вступних випробувань, що проведені Міжнародним інститутом бізнесу, розглядає апеляційна комісія, склад та порядок роботи якої затверджуються Ректором.
9.5. Відомості щодо результатів фахових випробувань формуються в Єдиній базі.

 

 

X. Зарахування за співбесідою


10.1. Співбесіда є складовим елементом вступних випробувань і спрямована на виявлення ступеня мотивації кандидата до навчання. Результат співбесіди не є підставою для зарахування до числа студентів Міжнародного інституту бізнесу ступеня «магістр» спеціальності 073 «Менеджмент» денної форми навчання.

 

 

XI. Зарахування поза конкурсом

 

 

        9.1. Згідно Наказу Міністерства освіти  і науки України від 15 жовтня 2015 року № 1085 не допускається вступ поза конкурсом для здобуття ступеня магістра.

 

XІІ. Право на першочергове зарахування

 

10.1. Право на першочергове зарахування до Міжнародного інституту бізнесу мають:
особи, яким відповідно до Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" надане таке право;
особи, яким відповідно до Указу Президента України від 21 лютого 2002 року № 157 "Про додаткові заходи щодо посилення турботи про захисників Вітчизни, їх правового і соціального захисту, поліпшення військово-патріотичного виховання молоді" надане таке право;
особи, які мають диплом про вищу освіту з відзнакою;
особи, які мають досвід роботи на керівних посадах понад 5 років.
10.2. Право першочергового зарахування надається за послідовністю, визначеною в пункті 1 цього розділу.

 

 

XІІІ. Формування та оприлюднення рейтингового списку вступників

 

 

13.1. Рейтинговий список вступників формується за категоріями в такій послідовності: вступники, які мають право на зарахування за конкурсом.
13.2. У межах зазначеної в пункті 1 цього розділу категорії рейтинговий список вступників впорядковується:
за конкурсним балом від більшого до меншого;
з урахуванням права на першочергове зарахування при однаковому конкурсному балі в порядку додержання підстав для його набуття відповідно до розділу ХІІ цих  Правил.
13.3. У рейтинговому списку вступників, який формується з Єдиної бази, зазначаються:
прізвище, ім'я та по-батькові вступника;
конкурсний бал вступника;
наявність права на першочергове зарахування.
13.4. Рейтинговий список формується приймальною комісією з Єдиної бази та оприлюднюються у повному обсязі на веб-сайті Міжнародного інституту бізнесу. Списки вступників, рекомендованих до зарахування, формуються приймальною комісією з Єдиної бази та оприлюднюються шляхом розміщення на інформаційному стенді приймальної  комісії та веб-сайті Міжнародного інституту бізнесу.
Списки оновлюються після виконання/невиконання вступниками на освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, а також ступінь магістра та освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста на основі здобутого ступеня магістра (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста) вимог для зарахування на навчання відповідно до пункту 1 розділу XІV цих Умов.
У списку вступників, рекомендованих до зарахування, зазначаються такі самі дані, що і в рейтинговому списку вступників відповідно до пункту 3 цього розділу.

 


XІV. Надання рекомендацій для зарахування

 

14.1. Офіційним повідомленням про надання рекомендацій до зарахування вважається оприлюднення відповідного рішення на стенді приймальної комісії Міжнародного інституту бізнесу.
Рішення приймальної комісії про рекомендування до зарахування також розміщується на веб-сайті Міжнародного інституту бізнесу.
Рекомендованим до зарахування вступникам надсилаються  повідомлення засобами електронного та мобільного зв'язку відповідно до Правил прийому.

 

XV. Реалізація права вступників на обрання місця навчання

 

Згідно даних Умов.

 


XVІ. Коригування списку рекомендованих до зарахування

 

16.1. Вступники, рекомендовані на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб, зобов'язані виконати вимоги для зарахування відповідно до цих Умов.
Договір із замовником щодо навчання за кошти фізичних та юридичних осіб укладається після видання наказу про зарахування. Оплата навчання здійснюється згідно з договором, укладеним сторонами.
16.2. При одночасному навчанні за кількома спеціальностями (спеціалізаціями, освітніми програмами, напрямами підготовки) та формами навчання, крім двох денних, за кошти фізичних та юридичних осіб оригінали вищезазначених документів зберігаються в одному з вищих навчальних закладів за бажанням студента. Довідка про зберігання оригіналів документів видається на вимогу студента вищим навчальним закладом, у якому вони зберігаються.

 

 

XVІІ. Наказ про зарахування

 

 

17.1. Накази про зарахування на навчання видаються ректором Міжнародного інституту бізнесу на підставі рішення приймальної комісії. Накази про зарахування на навчання з додатками до них формуються в Єдиній базі відповідно до списків вступників, рекомендованих до зарахування, та оприлюднюються на інформаційному стенді приймальної комісії та веб-сайті Міжнародного інституту бізнесу у вигляді списку зарахованих у строки, встановлені в пункті 2 розділу V цих Умов.
17.2. Рішення приймальної комісії про зарахування вступника може бути скасоване приймальною комісією у разі виявлення порушень законодавства з боку вступника, передбачених пунктом 5 розділу XX цих Умов.
Вступники можуть бути відраховані з Міжнародного інституту бізнесу за власним бажанням, про що видається відповідний наказ, який верифікується в Єдиній базі, а таким особам повертаються документи, подані ними, не пізніше наступного дня після подання заяви про відрахування.

 

 

XVIII. Особливості прийому та навчання іноземців та осіб без громадянства у вищих навчальних закладах України

 

 

18.1. Підготовка іноземців та осіб без громадянства здійснюється згідно із Законами України "Про вищу освіту", "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", "Про закордонних українців", Указами Президента України від 25 березня 1994 року № 112 "Про заходи щодо розвитку економічного співробітництва областей України з суміжними прикордонними областями Російської Федерації" та від 03 червня 1994 року № 271 "Про заходи щодо розвитку економічного співробітництва областей України з суміжними областями Республіки Білорусь і адміністративно-територіальними одиницями Республіки Молдова", постановами Кабінету Міністрів України від 26 лютого 1993 року № 136 "Про навчання іноземних громадян в Україні", від 11 вересня 2013 року № 684 "Деякі питання набору для навчання іноземців та осіб без громадянства", наказом Міністерства освіти і науки України від 01 листопада 2013 року № 1541 "Деякі питання організації набору та навчання (стажування) іноземців та осіб без громадянства", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25 листопада 2013 року за № 2004/24536.
18.2. Закордонні українці, які отримали направлення на навчання від українських національно-культурних товариств, при вступі до вищих навчальних закладів України користуються такими самими правами на здобуття освіти, що й громадяни України, за винятками, встановленими Конституцією України, законами України чи міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.
18.3. Іноземці та особи без громадянства можуть здобувати вищу освіту за кошти фізичних та юридичних осіб, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, законодавством або угодами між вищими навчальними закладами про міжнародну академічну мобільність.
18.4. Іноземці, які вступають на навчання для здобуття певного освітньо-кваліфікаційного рівня, зараховуються до Міжнародного інституту бізнесу на підставі наказів про зарахування, що верифікуються в Єдиній базі.

 

 

XІX. Зарахування до вищих навчальних закладів на звільнені місця протягом перших днів навчання та зберігання робіт вступників

 

 

19.1. Особи, які без поважних причин не приступили до занять протягом 10 днів від дня їх початку, відраховуються з Міжнародного інституту бізнесу, про що видається відповідний наказ, який верифікується в Єдиній базі.
Зарахування на місця відрахованих студентів відбувається протягом наступних п'яти робочих днів з урахуванням положень та вимог пунктів 1, 2 розділу XVІI цих Умов. При цьому накази про зарахування таких осіб формуються і верифікуються в Єдиній базі.
19.2. Роботи вступників, виконані ними на фахових випробуваннях, співбесідах, які не прийняті на навчання, зберігаються протягом одного року, потім знищуються, про що складається акт.

 

 

XX. Забезпечення відкритості та прозорості при проведенні прийому до вищих навчальних закладів


20.1. На засіданні приймальної комісії мають право бути присутніми представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації). Представники засобів масової інформації подають заявку про акредитацію до приймальної комісії не пізніше дня, що передує засіданню.
20.2. Громадські організації можуть звернутися до Міністерства освіти і науки України із заявою про надання їм права вести спостереження за роботою приймальних комісій. Громадські організації, яким таке право надано Міністерством освіти і науки України, можуть направляти на засідання приймальних комісій своїх спостерігачів. Приймальна комісія міжнародного інституту бізнесу зобов'язується створити належні умови для присутності громадських спостерігачів на своїх засіданнях, а також надати їм можливість ознайомлення з документами, що надаються членам комісії, до засідання.
20.3. ПВНЗ «Міжнародний інститут бізнесу»  зобов'язується створити умови для ознайомлення вступників з ліцензією на здійснення освітньої діяльності, сертифікатами про акредитацію відповідної спеціальності. Правила прийому та відомості про ліцензований обсяг оприлюднюються на веб-сайті Міжнародного інституту бізнесу не пізніше робочого дня, наступного після затвердження/погодження чи отримання відповідних відомостей.
20.4. Голова приймальної комісії, як правило, оголошує про засідання комісії не пізніше дня, що передує дню засідання, в особливих випадках - не пізніше ніж за три години до початку засідання. Оголошення разом із проектом порядку денного засідання оприлюднюється на веб-сайті Міжнародного інституту бізнесу.
20.5. Подання вступником недостовірних персональних даних, недостовірних відомостей про наявність права на першочергове зарахування, про здобуту раніше освіту є підставою для відрахування студента.
20.6. Інформування громадськості про ліцензований обсяг, вартість навчання за спеціальністю, перебіг подання заяв щодо вступу, рекомендування до зарахування до вищих навчальних закладів здійснюється інформаційними системами, в тому числі системою "Конкурс", на підставі даних, внесених приймальною комісією до Єдиної бази, із зазначенням категорій вступників відповідно до розділів X - XІІ цих Умов.


  
  
  
   

Последнее изменение 22.12.15
Другие материалы в этой категории: Отзывы »