19.01.16

Студентське життя в МІБ

Главная/Новости и анонсы МИБ/Студентське життя в МІБ

Добіг кінця перший семестр навчання за спеціальністю «Магістр бізнес-адміністрування», однією з програм управлінського розвитку, що реалізуються в Міжнародному інституті бізнесу.

Для першокурсників, це був цікавий, хоча і не простий час становлення їх як студентів.

Слухачі Міжнародного інституту бізнесу, які свідомо обрали непростий шлях поєднувати роботу та навчання, зробили вибір вчитися не для «галочки» чи для батьків, чи гарних оцінок,  а вчитися з чітким розумінням того, для чого це їм потрібно.

 

Цей шлях в МІБ цікавий, проте складний, вимагає високої працездатності, самомотивації та наполегливості. Натомість наприкінці кожен має результат у вигляді практичних знань та навичок, що будуть сприяти кар’єрі або зростанню власного бізнесу. Високий рівень пропонованих для вивчення дисциплін підтверджує не тільки державна ліцензія, а й сертифікат АМВА, міжнародної організації, що займається акредитацією програм МВА.

 

Отже, першокурсники вже підкорили такі вершини як «Бізнес статистика», «Менеджмент»,
 «Мікро- та макроекономіка» та «Економіка підприємства».

 

Курс «Бізнес статистика» поглиблює аналітичні навички  необхідні для прийняття рішень в умовах невизначеності, що є дуже актуальним в українських реаліях.

 

Дисципліна «Економіка підприємства» формує знання з основних розділів прикладної економіки, організації та оцінки ефективності господарювання на рівні окремого підприємства у сучасному високо конкурентному бізнес-середовищі; формує вміння ефективно використовувати потенціал, забезпечення розширеного відтворення на основі інвестиційно-інноваційної моделі розвитку.


    
Предметом вивчення  дисципліни «Мікро- та макроекономіка» є механізми вироблення індивідуальних економічних рішень на конкурентних ринках на основі раціональної поведінки споживача і виробника; моделі та інструменти забезпечення сталого економічного розвитку, макроекономічних зв’язків.

 

Ну і куди ж без «Менеджменту»! Мета викладання курсу: сформувати систему знань про організацію як об’єкт управління в умовах динамічного бізнес-середовища, що сприятиме формуванню чітких уявлень про природу та різноманітність технологій управління сучасними підприємствами і навичок застосування їх на практиці.

 

Трошки пізніше слухачі програми «Магістр бізнес-адміністрування» поглиблять свої  знання з менеджменту з дисципліною «Стратегічне управління». А вирішити свої практичні бізнес задачі їм допоможе підготовка курсової роботи з цієї дисципліни, адже і курсові, і дипломні роботи  слухачів   Міжнародного інституту бізнесу базуються, в першу чергу, на реальних бізнес-кейсах студентів групи.

 

А що ж другокурсники Міжнародного інституту бізнесу? Слухачі знаходяться в процесі вдосконалення своїх знань з дисциплін «Управління проектами», «Стратегічний маркетинг», «Управління якістю», «Фінансовий  менеджмент» та інші.

 

Всі дисципліни навчального плану доповнюю одна одну та формують у слухачів МІБ цілісну картину бізнесу та розуміння процесів, що відбуваються в компанії на зовнішньому середовищі.

 

Попереду   у слухачів ІІ курсу МБА відповідальний та хвилюючий етап - написання та захист дипломних робіт.

Найвища цінність дипломної роботи полягає в тому що при її написанні студенти описують та вирішують свої конкретні управлінські та бізнес проблеми і задачі,а  не описують теоретичні, загальні моменти,  як це практикується в державних ВНЗ. Під час написання  дипломних робіт слухачі радяться з викладачами, професорами Міжнародного інституту бізнесу, своїми колегами, що звісно призводить до розуміння свої помилок, а головне показує шляхи їх вирішення.

 

На початку нового року хочеться побажати всім слухачам Міжнародного інститут бізнесу  наснаги, терпіння, сил та здоров’я для втілення всіх ідей, досягнення цілей і родинного затишку!