15.06.16

НБУ: гальмо чи каталізатор економічного зростання - Олександр Савченко для УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ

Главная/Новости и анонсы МИБ/НБУ: гальмо чи каталізатор економічного зростання - Олександр Савченко для УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ

Вже давно в пресі йде дискусія про якість роботи НБУ.

За оцінкою керівництва цього відомства якість його роботи відмінна.

Опоненти ж оцінюють роботу дуже погано.

Наведу мою оцінку роботи не лише НБУ, а банківської системи в цілому в трьох аспектах.

Перший — як банківська система виконує свої функції.

Другий — як НБУ використовує інструменти монетарної політики.

Третій — який вклад НБУ робить в соціально-економічний розвиток України.


нбу

 

Лише коли головні функції банківської системи будуть виконуватися принаймні на трійку, вона, банківська система, буде нейтральна до економічного зростання. Зараз вона — гальмо.


Важливо зрозуміти, особливо новому уряду України, що в сучасних умовах у світі саме центральні банки є головними державними інституціями, відповідальними за економічне зростання. Економічне зростання України на 1% у 2016 році буде відбуватися не завдяки, а всупереч монетарній політиці НБУ.


Що треба робити? Найважливіше — зробити НБУ відповідальним за економічне зростання. Головною метою Нацбанку мусить стати створення робочих місць та підтримка економічного зростання за умов збереження цінової (інфляція не більше 5%) та фінансової (банки не падають) стабільності.


НБУ та уряд за десять років повинні забезпечити щорічне зростання кредитування щонайменше на 15-20% на рік з адекватними ставками для бізнесу і людей (інфляція плюс 4-5%).


Створюються робочі місця, росте ВВП, зменшується інфляція — НБУ працює добре. Якщо все падає — працює погано, керівництву треба йти у відставку.


Першочергові дії НБУ для прискорення економічного зростання в 2016-2017 роках

1. Відмовитися від політики монетарного звуження та перейти до політики кредитної та монетарної експансії за умови цінового таргетування (2016 рік — 12%, 2017 рік — 8%, 2018 рік — 4%).

2. Зменшити облікову ставку спочатку до 14%, а в третьому кварталі — до рівня цільового показника інфляції на кінець року (≈12%) з коридором для кредитних операцій НБУ: інфляція +1,5% та депозитних операцій — інфляція -1,5%.

Це приведе до здешевлення гривневих кредитів для бізнесу до 15-16% вже у 2016 році, зменшення інфляції, збільшення прибутків бізнесу.

3. Зняти всі адміністративні обмеження за операціями з валютою, включаючи обов'язковий продаж валютної виручки. Це буде стимулювати повернення валюти в банківську систему та суттєво зменшить тіньовий валютний ринок.

4. Дозволити банкам кредитувати у валюті не лише експорт, але й імпорт та інші операції підприємств за умови адекватного хеджування валютних ризиків. НБУ повинен негайно запровадити систему хеджування валютних ризиків.

Такі заходи дозволять повернути до банків 50-60 млрд дол, які зараз поза банківською системою, і використати їх як кредитний ресурс із ставками 8-9%.

5. Припинити практику форсованого банкрутства комерційних банків. Така політика НБУ веде до корупції, інфляції, девальвації, падіння ВВП та втечі капіталу з країни.

6. Відсторонити НБУ та Фонд гарантування вкладів від формування ліквідаторів проблемних банків. Цю функцію повинна виконувати ліквідаційна рада. Вона формується найбільшими кредиторами цих банків — представниками фізичних і юридичних осіб, які втратили депозити.

7. Припинити переслідування малих і середніх комерційних банків. Дати їм можливість довести капітал до 300 млн грн до 2019 року.

Цей захід дозволить збільшити інвестиції в банківську систему на 15 млрд грн, а банкам — виконувати їх головні функції: проводити платежі, зберігати депозити та надавати кредити, а не займатися, як зараз, планами та заходами з втечі з банківського ринку України, готуючись до примусового банкрутства.

Полегшити інвестиції в капітал банків. Скасувати бюрократичні перепони для рекапіталізації банків, особливо проблемних.

8. Збільшити суму застрахованих депозитів до 300 тис грн і включити до системи гарантування юридичні особи — підприємців та малий бізнес.

9. Створити прозорий ринок проблемних активів з можливістю їх сек'юритизації.

 

 

За матеріалами "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"

15 червня 2016