03.10.16

Бізнес-візит на український завод концерну LEONI

Главная/Новости и анонсы МИБ/Бізнес-візит на український завод концерну LEONI

Минулої п’ятниці, 30 вересня 2016 року, слухачі програми General MBA та Магістр бізнес-адміністрування мали можливість відвідати одне з найбільших підприємств Європи німецького заводу “LEONI Wiring Systems ”, розташованого у с. Нежухів Стрийського району Львівської області. Бізнес-екскурсію організував Міжнародний інститут бізнесу в особі викладача Алли Осокіної.

для сайта

 

ТзОВ "ЛЕОНІ Ваерінг Системс УА ГмбХ" є частиною концерну, куди входять 98 заводів у 32 країнах світу із загальною кількістю працівників близько 60 000 чоловік. Компанія спеціалізується на виготовленні бортових кабельних мереж для всесвітньо відомих марок автомобілів «Опель», «Порше», «Ауді», «Фольксваґен», «Ламборґіні». Автомобільна промисловість є головним клієнтом, для якого LEONI розробляє і виготовляє високоякісну продукцію: від одножильних електропроводів до комплексних бортових систем з інтегрованою електронікою. Український завод, який було запущено у 2002 році, вражає масштабами: 47500 м2 виробничих площ, 9000 м2 офісних та побутових приміщень, 64000 м2 загальна площа підприємства, близько 7000 працівників.

 

Але зацікавленість діяльності компанії у слухачів програм МВА, викликана, перш за все, унікальною системою управління виробничими процесами та постійного їх вдосконалення, що базується на використанні елементів концепції «Ощадливого виробництва» та методології "Шість сигм".

 

Після вивчення на заняттях з “Операційного менеджменту” різних підходів до організації процесів управління потоками, пропускною здатністю та запасами, а також після розгляду різноманітних принципів управляння якістю, слухачам було дуже корисно побачити, як все це втілюється на практиці. Слухачі мали нагоду на власні очі спостерігати, як побудовані всі логістичні та технологічні процеси виробництва, прослідкувати шлях від потрапляння матеріалів на склад до виходу готової продукції.

 

На зустрічі з слухачами МІБ, Ганна Одинак, керівник проектів та програм в сфері логістики, розказала, як на підприємстві виглядає структура логістичного комплексу та система складування. Також вона докладно розповіла відвідувачам про те, як побудований ланцюг поставок та як відбувається його планування, виконання, контроль та моніторинг, що спрямовані на оптимізацію виробництва, зниження розміру запасів та втрат часу на простої.

 

Керівник виробничого підрозділу General Motors, Руслан Грем, не тільки провів детальну екскурсію по кожній дільниці заводу, а й змістовно виклав структуру виробничого підрозділу, пояснив як працює система «Canban» при управлінні потоком матеріалів в операційному процесі, забезпечуючи реалізацію принципу витягування при організації виробничого потоку на основі інструменту «точно-вчасно». Відповідаючи на численні запитання слухачів, ґрунтовні відповіді було надано щодо системи адаптації та мотивації персоналу, що діє на підприємстві.

 

Орест Кульчицький, директор з якості “Leoni Україна”, розказав слухачам про організаційну структуру відділу якості, докладно розповів про бізнес-процеси та стандарти, що застосовуються у діяльності. Від нього слухачі дізнались про політику якості підприємства та систему документації, що розробляється, згідно вимог галузевих стандартів на систему управління підприємством та продукції. Система контролю, що побудована переважно на самоконтролі працівників та концепції внутрішнього маркетингу, в поєднанні з детальною систему оцінювання та перевірки якості готових виробів, дає можливість мати 4-5 зовнішніх дефектів на мільйон виготовлених продуктів. Орест поділився багаторічним досвідом компанії стосовно шляхів подолання проблем з якістю та тими ноу-хау, що стали можливими завдяки злагодженій роботі багатотисячної команди фахівців.

 

Бізнес-школа “Міжнародний інститут бізнесу” висловлює щиру подяку працівникам заводу за розгорнуті та відверті відповіді на всі питання слухачів та за теплий прийом в стінах свого підприємства!
Більше фотографій можна знайти на нашій сторінці в Facebook.