08.06.18

Чернігівський пивний завод слухачам МВА: про лідерство, якість та ефективність.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Чернігівський пивний завод слухачам МВА: про лідерство, якість та ефективність.

В п’ятницю, 8 червня 2018 року, черговий виїзний бізнес-візит в рамках модуля очікував на слухачів груп General MBA 5-ї та 6-ї когорти, що навчаються у «карусельному» форматі. На комфортабельному автобусі в супроводі викладача МІБ, к.е.н. Осокіної Алли, обидві і вже такі нерозлучні групи вирушили у місто Чернігів до Чернігівського пивного заводу.

 

Чернігівський пивний комбінат є підприємством харчової промисловості України, що зайняте у галузі виробництва та реалізації пива. Саме тут виробляють відоме на всю країну пиво «Чернігівське». Завод також є безбалансовою філією одного з найбільших виробників пива України ВАТ „САН ІнБев Україна”, що належить лідеру світового пивного ринку корпорації Anheuser-Busch InBev.

 

Чернігівське відділення САН ІнБев Україна стало першим з трьох підприємств в складі відкритого акціонерного товариства, на якому в 2003 році була встановлена лінія розливу пива в банки. Саме на Чернігівському відділенні було розпочато виробництво міжнародних брендів, які входять в портфель компанії «Stella Artois» і «Beck’s». Чернігівський пивкомбінат першим у Чернігівській області отримав сертифікат на систему управління безпекою харчових продуктів (систему НАССР) відповідно до вимог стандарту ДСТУ ISO 22000:2007, а у 2007 році сертифікат за програмою оптимізації заводів VPO (Voyager Plant Optimization).

 

Екскурсантів гостинно зустрічали генеральний директор Давидюк Світлана Анатоліївна та її права рука і спеціаліст з менеджменту Ярослав Ячний. Колеги провели для відвідувачів пізнавальну лекцію, донесли загальні відомості про роботу заводу, ознайомили з деякими статистичними даними. Так, зокрема, на заводі працює близько 200 осіб, більшість процесів автоматизовані, у сезон щодоби комбінат розливає приблизно 10-15 тис. гектолитрів пива.

 

Ярослав Ячний докладно розповів про глобальну систему оптимізації операційних процесів VPO, яка надає підприємству спеціальні методики для підтримки безпеки, якості та ефективності, та використовується підприємством для неперервного підвищення продуктивності, скорочення затрат та обміну передовим досвідом. Система проявляється через жорстко стандартизовані процеси, що за процедурами не відрізняються від стандартів заводів, сертифікованих за програмою оптимізації заводів VPO в інших країнах. Ярослав окреслив три ключових фактори успіху заводу, якими вважаються лідерство, метод та знання. Саме ці фактори переводяться в різні елементи системи управління ABInBev та приносять хороші результати. Слухачі також були проінформовані про унікальну систему відслідковування дефектів та про дієві елементи бережливого виробництва за системою digital-5S, які впроваджені і широко використовуються на заводі.

 

Багато корисної інформації прозвучало про систему мотивації персоналу, «програму переваг» та способи спонукання, завдяки яким досягається ефективність в роботі працівників заводу.

 

Обов'язковою умовою отримання доступу на територію пивоварного комплексу є прослуховування відповідного інструктажу та видача захисних засобів. Безпосередньо на виробництві гід Вікторія розповіла усім про процеси пивоваріння та навіть дозволила спробувати на смак солод і хміль.  Слухачі мали можливість побачити на практиці реалізацію ключових процесів і принципів пивоваріння, основних вимог до зберігання і транспортування продукції.

 

Наприкінці заходу усіх чекала найцікавіша частина екскурсії — дегустація напоїв, за результатами якої був обраний переможець – пиво «Рогань».

 

1234-156-178910