09.08.18

Від шоку до любові – як проходить курс мікро- та макроекономіки на Ukrainian MBA – очима викладача.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Від шоку до любові – як проходить курс мікро- та макроекономіки на Ukrainian MBA – очима викладача.

Мій курс «Мікро-, макроекономіка» на програмі Ukrainian MBA є зазвичай одним із перших (так складається розклад), на який попадають слухачі першого року навчання. Перше заняття проходить під девізом – ШОК/ОБУРЕННЯ/РОЗПАЧ J. Слухачі, які за освітою є медиками, філологами, юристами тощо просто вражені, шоковані наявністю математичного апарату і за три години заняття проходять через усі змішанні почуття (причому на стільки швидко, що все з’являється у їхніх очах – «… і біль, і сльози, і любов…»).

 

ilchenko v tekst

Перше домашнє завдання – випробування ідентичне до сходження на Еверест . Але, як не дивно, багатьом вдається виконати його без помилок, що надихає і вселяє впевненість. Раптом виявляється, що «…і філологи теж можуть». Шкільні установки «математика – складна наука», «у мене не виходило», «я ніколи не зможу» розчиняються на нінащо, а кожне наступне (звичайно, більш складне) завдання перетворюється на розвагу «тю, та то просто», і остаточно руйнує стереотип/тавро «ви – гуманітарій». Слухачі навіть і не помічають, що за такий короткий час вони знову навчилися вчитися, забули про попередні невдачі і скласти іспит, то є просто одне із невеликих, нескладних і, навіть, веселих занять. 

 

Як викладач я щаслива підтримувати та надихати своїх слухачів, проходити із ними шляхи їх особистісних змін - від «мені не дано» до «я все зможу»; бачити наскільки окриленими та дещо збентеженими від раптово виявлених власних здібностей слухачі крокують далі і опановують інші дисципліни програми.

 

Леся Ільченко-Сюйва,
викладач бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу»