04.10.18

Підготовка та аналіз звітності МСФЗ - Олена Міхєєва для слухачів Executive МВА.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Підготовка та аналіз звітності МСФЗ - Олена Міхєєва для слухачів Executive МВА.

«В МСФЗ немає нічого страшного, але є багато переваг!», – таким гаслом закінчила свій виступ перед студентами програми Executive МВА фінансовий директор і консультант холдингів, які входять в 10-ку найбільших агропромислових компаній України, Олена Міхєєва. А розпочала зі запиту, що цікавить присутніх, та на які питання вони хотіли б отримати відповіді.

 

Беручи до уваги той факт, що спікер виступала в рамках курсу «Фінансовий аналіз, слухачі бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу» не шкодували запитань з власної практики: «Переходити чи не переходити на міжнародну систему фінансової звітності?», «У чому її переваги та недоліки?», «Які ризики передбачає МФСЗ та чим відрізняється від GAP?», «Як прораховувати амортизацію основних ресурсів та на основі чого здійснювати переоцінку запасів?» – це далеко не повний перелік питань, які слухачі адресували запрошеному спікеру.

 

Як випускниця бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу», Олена чудово розуміє запити, які існують у студентів «МІБ», а як практикуючий фінансовий директор і бізнес-консультант, вона знає, де шукати відповіді на ці запитання. Завдяки такому вдалому поєднанню соціальних ролей виступ Олени був подібний до прокладання маршруту на бізнес-мапі України і Європи.

 

Порівнюючи традиційну українську систему фінансової звітності з МСФЗ, Олена Міхєєва окреслювала переваги і небезпеки, які закладені в обох системах, пояснювала, як користуватися можливостями і уникати труднощів, формуючи звітність своєї компанії і презентуючи її в Україні та закордоном. Особливу увагу спікер звертала на те, як, використовувати МСФЗ, щоб зробити свою компанію привабливою для інвесторів та спонсорів. І, звісно ж, наголошувала на принциповій публічності компаній, які працюють за міжнародними стандартами фінансової звітності: «Якщо ваша компанія не публічна, директор не потрапить у Forbes».

 

На завершення Олена зауважила, що популярність МСФЗ в Україні зростає з кожним роком, і дедалі більше компаній переходять на цю систему звітності, обираючи відкритість та прозорість власного бізнесу.

IMG 20181004 134803IMG 20181004 143004