18.11.18

Стратегія кіберстійкості компанії — must-have для бізнесу.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Стратегія кіберстійкості компанії — must-have для бізнесу.

В епоху цифрових технологій стати жертвою хакера може будь-хто. Масштабність можливостей для кіберзловживань майже безмежна. Фахівці вважають, що в світі є всього два типи компаній: ті, які вже зламані, і ті, які поки що не зламані.

 

Вразливість автоматизованих систем та недосконалість програмного забезпечення підприємства під час кібератаки можуть бути причиною перерви у його роботі. Для компанії це завжди збитки. На жаль, внаслідок злочинної діяльності хакерів бізнес може бути повністю знищено або він буде змушений закритися. І це не дивно, так як кіберризики посідають 2-ге місце серед усіх відомих бізнес-ризиків.

 

Отже, тема сучасних викликів і загроз кібербезпеці бізнесу є дуже актуальною. Саме тому в неділю, 18 листопада 2018 року, до четвертої генерації слухачів програми General MBA був запрошений операційний директор консалтингової компанії з кібербезпеки «10Guards» Віталій Якушев.

 

Наш гість є фахівцем у сфері інформаційних технологій та захисту даних, а також досвідченим менеджером з управління інноваційними проектами. У своїй компанії Віталій відповідає за створення й розвиток бізнесу в сфері кібербезпеки на території Україні з перспективою експансії на міжнародні ринки. У свій час В. Якушев отримав ступінь магістра з кількох технічних дисциплін і має низку офіційних сертифікатів від провідних світових ІТ та телекомунікаційних інститутів. Крім того, вже понад 15 років він бере участь у різних національних та міжнародних проектах з побудови та управління сучасними інформаційними системами. На сьогодні ним успішно реалізовано понад 30 проектів.

 

Під час виступу спікер розповідав про формування стратегії кіберстійкості компанії, яка наразі має бути must-have для всіх сегментів бізнесу, при чому незалежно від масштабів. Слухачі дізналися, чому кібербезбека повинна стати відповідальністю управлінців, а не технічних спеціалістів, а також зрозуміли які підходи ризик-менеджменту та управління кіберризиками є найбільш ефективними, отримали цінні поради з забезпечення кіберстійкості компанії.

 

Під час лекції Віталій розповів присутнім, якою має бути «перша допомога компанії» у разі кібернападу. Зокрема, якими мають бути перші кроки, що їх необхідно здійснити. Інформував слухачів про способи відвернення можливих ризиків, про варіанти мінімізування чи компенсування неминучих ризиків.

 

В результаті розв’язання практичних кейсів, запропонованих Віталієм, слухачі навчилися будувати стратегію управління ризиками у компанії та забезпечувати баланс «захист + гнучкість».

 

Спікер дав багато дієвих і корисних порад для підвищення рівня не лише корпоративної, а й особистої кібербезпеки, відповів на усі поставлені запитання.

 

Упевнені, що усі рекомендації фахівця матимуть практичне застосування і, як мінімум, будуть реалізовані в якості превентивних заходів задля збереження щонайменше всіх компаній, у яких працюють слухачі МІБ.