10.02.19

Страхування як метод управління ризиками – Андрій Семченко, начальник департаменту андеррайтингу в «ІНГО Україна» був запрошений до слухачів MBA.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Страхування як метод управління ризиками – Андрій Семченко, начальник департаменту андеррайтингу в «ІНГО Україна» був запрошений до слухачів MBA.

Страхування було і залишається одним з найбільш популярних методів управління ризиками у всьому світі. Завдяки страхуванню підприємство замінює невідомі йому витрати на компенсацію збитків в майбутньому певними витратами на сплату страхової премії. Страховий ризик – це той ризик, який може бути оцінений з точки зору вірогідності настання страхового випадку та кількісних розмірів можливого збитку. 

 

Про систему управління ризиками та процедури андеррайтингу на прикладі різних видів страхування розповідав в суботу, 10 лютого 2019 року, студентам другого курсу програми Ukrainian MBA випускник програми General MBA МІБ Андрій Семченко, запрошений спікер в рамках курсу Ризик-менеджмент.

 

Андрій Семченко, експерт в галузі корпоративного страхування та перестрахування, врегулювання збитків, начальник Департаменту андеррайтингу, в страхуванні з 2007 року.  З 2011 працює в ІНГО Україна (раніше акціонер Інгосстрах, Росія, зараз - DCH, Україна), 2007-2011 андеррайтер в групі Generali (Італія). Андрій з відзнакою закінчив програму General MBА бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу», також він має диплом з відзнакою Європейського університету за  спеціальністю Фінанси; проходив профільне навчання у провідних страховиків і перестрахувальників в Лондоні, Ганновері, Мілані та Празі.

 

Андрій розповів слухачам про те, як в його компанії побудована система управління ризиками та на прикладах показав, як працюють з картою ризиків і модулями ризиків. Студенти дізнались, як при моторному страхуванні реагують на зміну параметрів по частоті та середньому збитку.

 

Також Андрій Семченко поділився схемою, за якою проходить процес розміщення великих ризиків (індустріальні об'єкти), хто бере участь в цьому ланцюжку: страховий брокер – сюрвейєр (пре-ризик) – страхова компанія – перестрахувальний брокер – перестрахувальник – аджастер (при врегулюванні). Окремо спікер зупинився на аспектах, на які варто звертати увагу при страхуванні.

anrywka

andrywka1

 andrywka