13.09.19

Менеджемент звичок на службі лідерів та компаній.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Менеджемент звичок на службі лідерів та компаній.

І знову в бій :)

В п’ятницю, 13 вересня 2019 року, стартував перший навчальний модуль для студентів другого курсу програми Ukrainian MBA. І почався він з цікавого дводенного майстер-класу від Олени Бурдейної на тему «Менеджмент звичок» в рамках курсу «Організаційна поведінка та основи лідерства» (викладач О.Рижкова). Оскільки в основі кожної бізнес-системи стоять люди, дуже важливо розвивати свою команду як особистостей та себе як лідера та рушійну силу в компанії. Саме тому МІБ вирішив запросити до слухачів Олену.

Олена Бурдейна – автор циклу воркшопів «Менеджмент здоров'я для управлінців», сертифікований консультант Certified PPA practitioner Thomas International, автор онлайн-курсів по звичкам, бізнес-тренер та коуч. Має більше 17 років досвіду роботи в рекрутингу, навчанні та консалтингу.

Олена заснувала власні проекти «Менеджмент звичок» і «Школа Здоров'я», є співзасновником клубу любителів бігу «KM Running Club». У минулому – ідейний засновник Першої Школи рекрутингу в Україні - FSR.in.UA. Сфера інтересів Олени: управління життєвою енергією, фізична і емоційна складові. Хобі – марафонський біг, плавання: Олена пробігла 9 повних марафонів (42 км) в Мюнхені, Стамбулі, Парижі, Берліні, Варшаві, Чикаго і Нью-Йорку (2), Лондоні, а також перепливла Босфор.

Для того, щоб управляти поведінкою інших людей, треба почати з себе, а саме, зі своїх звичок, вважає Олена. На початку зустрічі запрошений спікер разом з аудиторією провела аналіз то, які звички вважаються добрими і корисними, а потім запропонувала виділити для себе ті звички, які б слухачі хотіли втілити у життя. Пропозиції звучали різні: від щоденного стояння в «планці» і пробіжки до регулярного читання корисної бізнес-літератури та вивчення іноземної мови. Олена поділилася формулою успішного втілення доброї звички у своє життя та розповіла про методику «маленьких кроків» на шляху досягнення своєї мети.

Від спікера студенти дізналися, що таке аутофагія, тіломіри, «петля звички», дзеркальні нейрони. Всі разом розглянули покрокову інструкцію з перетворення певної дії на стійку життєву позицію, відпрацювали на практиці встановлені алгоритми та ритуали, поговорили про мотивацію та способи досягнення цілей. Багато уваги спікер приділила впливу оточення на людину.

Слухачі виконали декілька командних вправ на впровадження стратегії міні-звичок. Цікавою була частина виступу О. Бурдейної про причини втрати контролю над собою та витоку сили духу, мотиваційні техніки, підготовку до зривів та управління ними.

Познайомивши студентів з основними аспектами здорового способу життя, з управлінням життєвою енергією, фізичною та емоційною складовими, спікер одразу надихнула учасників майстер-класу на активний зворотній контакт. Разом із аудиторією Олена проаналізувала реакції організму на стрес, озвучила способи його подолання, розповіла про емоційні стани та їх вплив на зміну кількості нейронних зав’язків. Олена порадила декілька корисних мобільних додатків для підтримки здорового способу життя, а студенти, в свою чергу, розповіли про свої.

«Менеджмент звичок» - це майстер-клас не лише про загартовування характеру, а і про важливість спорту в активації мозкової діяльності. Усі розглянуті методики екстраполюються на бізнес-середовище, адже успішна реалізація бізнес-проектів та прибуткових операцій неможлива без корисних бізнесових звичок.

IMG 20190913 174822