18.09.19

Організаційна культура як інструмент управління.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Організаційна культура як інструмент управління.

Основою життєвого потенціалу будь-якої організації є організаційна культура. Вона не тільки відрізняє одну компанію від іншої, але і зумовлює успіх функціонування та виживання організації в довгостроковій перспективі.

Про організаційну культуру та про уявлення, як можна використовувати її для покращення ефективності прийняття управлінських рішень 18 вересня 2019 року в рамках блоку дисциплін "Побудова  ефективної моделі бізнесу" слухачам групи General MBA восьмої генерації розповідав консультант з управління, керівник проекту від ЄС і України eTwinning Plus Сергій Теплов.

Сергій є членом наглядових рад декількох компаній, має багатий досвід управлінської роботи. Певний час запрошений спікер був керуючим партнером (напрямок «Персонал і організаційний розвиток») консалтингової компанії NSBC (Київ), обіймав посади директора департаменту персоналу та організаційного розвитку Корпорації «Золоті Ворота» (Київ), директора з персоналу Корпорації «Агро-Союз» (Дніпро), директора з персоналу групи заводів і мережі продажів «Сармат» (Донецьк), директора консалтингової фірми «Аналітичний центр Паралель» (Донецьк), координатора по роботі з персоналом видавничого та книготорговельного об'єднання «Сталкер» (Донецьк), директора по роботі з персоналом ТОВ «Паралель» (Донецьк).

Сергій Теплов має науковий ступінь доктора фізико-математичних наук та значний викладацький досвід. Він працював професором кафедри менеджменту та економіки Міжнародного інституту менеджменту (Київ), був професором кафедр психології та менеджменту інституту психології і підприємництва (Донецьк) та обіймав посаду професора факультету психології ДІСО (Донецьк). В якості visiting-професора його запрошували до Університету м. Х'юстон (США) та Університету штату Аризона (США).

IMG 0616

Під час свого виступу в МІБ Сергій розповідав про організацію як систему, розтлумачив поняття організаційної культури, розповів про її типи та про організаційну культуру в моделі Камерона-Куїнна.

Слухачі дізналися більше про діагностику і «доречність» організаційної культури, криву життєвого циклу організації і організаційної культури.

Багато інформації спікер надав, розповідаючи про типологію лідерів і вибір організаційної культури, фактори, які впливають на «вибір» такої культури для організації.

Під час практичного заняття слухачі описували організаційні культури своїх компаній, визначали її рівні.  В розрізі елементів управління компанією Сергій розповів, які з них потрібно пов'язувати з організаційною культурою.

Головний висновок, який винесли слухачі — організаційну культуру необхідно створювати та управляти нею або вона формується сама, а вже далі як буде…

IMG 0613

IMG 0598