24.01.20

Свідоме управління компанією крізь призму KPIs бізнес-процесів від Олени Кобилянської

Главная/Новости и анонсы МИБ/Свідоме управління компанією крізь призму KPIs бізнес-процесів від Олени Кобилянської

Оперативне реагування на зміни і впровадження відповідних заходів в підприємницьку діяльність — чи не найголовніше завдання, яке диктує нам сьогодні сучасне бізнес-середовище.

Все частіше в компаніях реалізовується підхід, в основі якого лежить бізнес-процес, як опціональна одиниця функціонування. Простого розмежування цілей та завдань між підрозділами організації вкрай недостатньо, оскільки саме бізнес-процес наскрізно проходить через усі структури компанії і закінчується певним результатом. Отже, постійно покращуючи та оптимізуючи бізнес-процеси, можна покращити ситуацію в цілому та вийти на кращий результат, з найменшими ресурсними чи часовими втратами. Так, наприклад, можна уникнути надлишкових запасів, неузгодженості у використанні потужностей інфраструктури, зниження рівня обслуговування тощо.


Для того, щоб навчити слухачів МІБ свідомо управляти компанією крізь призму KPIs бізнес-процесів, показати збоку, як це роблять професіонали у провідних організаціях, передостанній навчальний модуль сьомої когорти слухачів карусельної програми General MBA було розпочато з майстер-класу Олени Кобилянської, що був присвячений відповідній тематиці і пройшов у середу, 22 січня 2020 року.


Олена Кобилянська – засновниця консалтингової агенції Unicorn Solutions&Consulting, експерт з управління складними проектами в багатокультурному середовищі, due diligence, архітектура бізнес-процесів, комплаєнс, оптимізація операцій. Олена має більше 15 років досвіду у сфері права, управлінні змінами та організаційної ефективності бізнесу, з них понад 10 років вона займала керівні позиції в Platinum Bank та Astound.


Спікер розтлумачила слухачам програми MBA механізм замкнутого циклу управління бізнес-процесами, ознайомила з його структурою і детально зупинилася на кожному елементі. Слухачі отримали уявлення про технологію управління ефективністю роботи — Performance Management, зрозуміли роль правильного розуміння різниці між бажаннями та очікуваннями споживачів та як останні впливають на вибір цільових показників ефективності процесу.
Для учасників майстер-класу О.Кобилянська означила категорії показників ефективності, описала механізм вимірювання KPI бізнес-процесів та співставлення показників з цільовими значеннями.


Оскільки управління бізнес-процесами на основі їх KPI сфокусоване саме на взаємозв’язку бізнес-процесів, як неперервному ланцюжку генерації цінності і прибутку, значна частина виступу Олени присвячувалась аналізу ефективності компанії, і зокрема, такому його інструменту як ланцюжок створення цінності.
Після оголошення спікером бенефітів підходу з KPI бізнес-процесів, слухачі перейшли до практики і узяли участь у воркшопі.


В результаті мозкового штурму відбувся інтерактив, в ході якого знання слухачів згенерувалися до стійкого усвідомлення важливості місця KPIs бізнес-процесів у загальній системі управління компанією. Кожен на власному досвіді переконався, що застосування даного підходу допомагає ефективно оптимізувати витрати і вирішити проблеми негативного впливу факторів внутрішнього та зовнішнього середовища.

IMG 1138