02.03.20

Принципи тайм-менеджменту від Анастасії Спіциної

Главная/Новости и анонсы МИБ/Принципи тайм-менеджменту від Анастасії Спіциної

Запізнення на роботу та ділові зустрічі, прострочені дедлайни проектів та завдань, нестача часу на родину та заняття спортом, виснаження до кінця тижня – все це ознаки неправильного управління своїм часом.

Як наслідок – неефективна робота, недосягнення цілей, проблеми в особистому житті.
Як встигнути зробити всі справи, залишити час для себе і при цьому бути ефективним, дізналися студенти другого курсу програми Ukrainian MBA на зустрічі з Анастасією Спіциною в рамках курсу Self Managment.


Анастасія Спіцина – експерт з тайм-менеджменту, авторка і ведуча медіапроектів «Гурманы Времени» (час через призму особистості в професії) і «Время города» (дослідження особливостей часу в різних містах), авторка програм з усвідомленого тайм-менеджменту «Тайм-аудит», «Тайм-марафон», бізнес-тренер і блогер, директорка консалтингової компанії «Ключ» (м. Київ), авторка колонки в WEARE, творець «Игр со временем», художниця і організаторка благодійних аукціонів, арт-директорка галереї "Ф`Арт", спікерка міжнародної конференції #TimePerspective (дослідження часу) - Данія, Франція.


Досвід Анастасії в сфері навчання і розвитку персоналу – 20 років. Спеціалізується на тайм-коучингу керівників і команд, підвищенні особистої ефективності, формуванні і розвитку бізнес-команд.


Для того, щоб навчитися управляти своїм часом, перш за все, треба навчитися планувати, благо інструментів для цього в наш час дуже багато. Не менш важливим є вміння планувати не тільки роботу, а й відпочинок.
Дуже корисними, за словами спікерки, є дедлайни, навіть незважаючи на те, що це певний стрес. Адже, дедлайни допомагають визначити, скільки саме часу необхідно для вирішення певної задачі: два тижні чи один день. При цьому важливо планувати проміжні дедлайни для перевірки виконання завдань на різних його стадіях.
За переконаннями Анастасії, кожна людина на різних етапах свого життя перебуває в одному з чотирьох станів світосприйняття та світорозуміння: щуриний бігун (відмовляється від задоволень зараз для того, щоб здобути щось в майбутньому); щаслива людина (розуміє і усвідомлює що і чому він зараз робить, пам’ятає про свої власні цілі і бажання, щасливий тут і зараз); гедоніст (щасливий тут і зараз, розуміє негативні наслідки своїх дій у майбутньому, але не зважає на них); нігіліст (переконаний, що все погано завжди, скаржиться і нівелює будь-який шанс бути щасливим). Під час заняття студенти мали змогу визначитись, в якому із цих станів вони наразі перебувають.
Також під час зустрічі зі слухачами MBA Анастасія зауважила, що в умовах проживання в мегаполісі дуже важливим є вміння переключатися, знаходити додаткові джерела енергії. А ще гостя дала пораду студентам: дуже допомагає вміння говорити «ні», щоб не доводилось кидати незакінчену справу, адже повторне включення в процес теж потребує певного часу.

0-02-0a-44ebe36c4fa7d091688a2018623d7c2d6f7ca1bde1a6b1bf7991bb26999c5dff 7ab4bce8 2