27.04.20

IIB Community VS Quarantine. Episode 11: Володимир Чобан - люди перш за все

Главная/Новости и анонсы МИБ/IIB Community VS Quarantine. Episode 11: Володимир Чобан - люди перш за все

“Люди - перш за все”, - основна ідея міжнародної компанії “Coca-Cola Hellenic”, з якої розпочав зустріч зі слухачами МІБ Володимир Чобан. Генеральний директор з продажів в Україні, Capability Manager “Coca-Cola Hellenic Ukraine” та випускник “Міжнародного інституту бізнесу” – усе це про нашого гостя. Однак нашим слухачам як нікому відомо, що за гучними назвами посади та іменитими корпораціями приховується колосальна щоденна управлінська відповідальність. Тож найбільше учасників одинадцятої стратегічної сесії з серії IIB Community VS Quarantine цікавили саме механізми прийняття управлінських рішень та алгоритми їх реалізації в умовах карантинних обмежень та на відстані кількох державних кордонів.

Під час зустрічі Володимир Чобан зупинився на детальному розкритті наступних питань:
1. Як у великій міжнародній компанії використовують Agile технології, їх переваги і недоліки?
2. Як було організовано перехід до мобільного офісу і робота в ньому в масштабах міжнародної компанії?
3. Як вдалося організувати безпеку співробітників, чи зазнала суттєвих змін організація виробництва?
4. Як забезпечується оперативність і ефективність прийняття та реалізації управлінських рішень в умовах онлайн-комунікації?
5. Що спільного і відмінного у організації роботи однієї компанії в різних країнах в період карантину?

Слухачі бізнес-школи МІБ з цікавістю слухали нашого гостя та буквально “атакували” його уточнюючими запитаннями. Адже виявляється, що переоблаштування виробничих ліній в масштабах цілої компанії, переформатування комунікації з 90000 замовників по усій Україні і зміна логістичних алгоритмів цілого регіону – це задачі, які можна виконати в межах однієї доби. Разом з тим рішення, які раніше потребували кількох днів обговорень і погоджень, можуть прийматися за дві години. А задля безпеки співробітників нормальним є впровадження умов режимних об'єктів, налагодження тестування усіх працівників, вимірювання у них температури та проведення необхідних санітарних обробок і фумігації у кожному приміщенні – це норма, як і гаряча лінія психологічної підтримки для працівників і їх рідних. І норма ця поширюється на кожну країну, в якій є представництво компанії “Coca-Cola Hellenic”.

У підсумку свого виступу Володимир Чобан поділився спостереженнями про відмінності у роботі представництв компанії в різних країнах. На приклад, у Румунії 40 співробітників компанії “Coca-Cola Hellenic” на волонтерських засадах працюють на будівництві шпиталів для мешканців країни, які потребують лікування. У Болгарії частина торгової команди працює на складах, допомагаючи вантажникам і робітникам, які цього потребують через переобладнання виробництва. У Швейцарії клієнтам надаються безідсоткові кредити, оскільки на це є запит. А от в Україні “Coca-Cola Hellenic Ukraine” співпрацює з Червоним Хрестом у питаннях інформаційної підтримки та допомоги населенню. Так частина каналів гарячої лінії компанії були відведені для допомоги українцям у період карантину, а оператори на цих лініях пройшли спеціальне навчання у представництвах Червоного Хреста для того, аби максимально ефективно та компетентно надавати інформацію щодо медичних закладів, наявності ліків та інших важливих питань.

Усе це – потреби людей і компанія “Coca-Cola Hellenic” сприяє кожній ініціативі, адже своє стратегічне завдання під час кризи керівництво формулює так: “Зберегти людей”.

Другие материалы в этой категории: « Strategic MeetUp Презентація програм МВА »