21.09.20

Експрес-знайомство з викладачами МІБ: Арсен Келічавий

Главная/Новости и анонсы МИБ/Експрес-знайомство з викладачами МІБ: Арсен Келічавий

Професорсько-викладацький склад бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу» налічує більше півсотні професіоналів, практиків та активних діячів. Серед них і Арсен Келічавий, к.е.н., координатор з міжнародних питань ВГО «Поруч», виконавчий директор ГО «Аналітична агенція «Освітні тренди», з яким ми сьогодні познайомимо вас ближче в рамках рубрики Експрес-знайомство з викладачами МІБ.

Арсен має великий досвід роботи в національних та міжнародних проектах. Зокрема в якості консультанту Міжнародної організації з Міграції, координатору проекту «Розбудова інституційної спроможності громадських організацій», тренера-експерта проектів в партнерстві з МОМ, USAID, GIZ, Global Communities, ГОБ, ChildFund Deutschland тощо. І цим досвідом Арсен залюбки ділиться зі студентами програми Ukrainian MBA в Міжнародному інституті бізнесу в рамках курсу «Основи сталого розвитку».

Нижче читайте відповіді Арсена на питання нашого бліц-інтерв’ю.


Розкажіть про найцікавіші проекти, в яких ви брали участь?

Менеджер програми «Активні Громадяни» в Україні – програми Британської Ради у галузі міжкультурного діалогу і сталого розвитку, яка реалізовується в 68 країнах світу. Керівник проєкту «Розбудова інституційної спроможності неурядових організацій», який сприяв посиленню стратегічного, фінансового, адвокаційного та інших компонентів для НУО та реалізовувався спільно з Міжнародною організацією з міграції (агенція ООН). Тренер та експерт з проєктного менеджменту, соціального підприємництва та адвокації.


В чому цінність вашого курсу в МІБ з точки зору управлінської ефективності?

«Компанії, які не цікавляться питаннями сталого розвитку, довго не житимуть» - це фраза британського підприємця, топ-менеджера Upstream International, Network Rail та члена правління Royal Dutch Shell plc. На мою думку, вона надзвичайно актуальна особливо в час, коли основною конкурентною перевагою стають цінності компанії. Концепцію «Сталого розвитку» ООН визнала основною стратегією людства на наступні десятиріччя. В ній закладена основа розуміння як розвиватимуться ринки, компанії, діятимуть уряди та споживачі.

Курс «Основи сталого розвитку»: про глобальні виклики та локальні рішення, про управління на основі економічного, екологічного та соціального компонентів, про додаткову відповідальність, яка приносить конкурентні переваги та економічні вигоди. Ми розглядатимемо успішні приклади сталості таких компаній як Starbucks, Amazon, Samsung, McDonalds та багато інших відомих брендів, в тому числі українських.

Розуміння можливостей впровадження концепції сталого розвитку в діяльність компанії дозволяє розширити набір інструментів в управлінській діяльності та ширше відкриває доступ до нових ринків та споживачів. А додаткові ідеї, інструменти та рішення стають життєво необхідною перевагою у висококонкурентному світі ресурсів та цінностей, в якому ми живемо.


Що мотивує вас викладати в бізнес-школі?

Найбільша мотивація для мене – це знайомство та спілкування зі студентами, можливість донести ідеї, які сама аудиторія визнає необхідними. В МІБ дуже сильний нетворкінг і я вважаю, що це одна з найбільших цінностей, крім освітньої компоненти звісно, яку дає бізнес-школа. Спільна робота з крутими людьми у чудовій атмосфері над цікавими ідеями дає неймовірні результати. А що може краще мотивувати, як не чудовий результат?!