11.10.20

Патрик Персел та Дмитро Вітвицький зустрілись зі слухачами MBA in Public Sector.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Патрик Персел та Дмитро Вітвицький зустрілись зі слухачами MBA in Public Sector.

Цього тижня до слухачів програми МВА in Public Sector завітало аж два спікери. Говорили про громадські організації та їх роль в управлінні на місцевому та на державному рівнях.

Screenshot 2020-10-10-11-31-32-661 us.zoom.videomeetingsТак, у суботу в гості заходив Дмитро Вітвицький, який в громадському секторі більше 20 років (з перервою на політичну діяльність), експерт, аналітик, 15 років працював в системі вищої освіти – від викладача до помічника ректора Національного університету. Був ініціатором створення і керівником університетського радіо. Засновник і співвласник туристичної компанії. Після анексії Криму переїхав до Львова.

Говорили про те, чи можуть громадські організації замінити органи державної влади. Бо, на жаль, наразі вся проблема в умінні працювати. Фаховість – це проблема органів влади. Громадськість намагається делегувати своїх представників до органів влади, аби брати участь чи навіть переймати повноваження, допомагати можновладцям виконувати свою роботу.

Багато хто з громадського сектору йде до органів влади, майже 50% з тих, хто наразі балотується – вихідці з громадських організацій. І це чудово, бо нові кадри можуть принести більше користі нашій країні.

За громадськими організаціями майбутнє, бо в Європі це вже не просто ГО, а справжні інституції, які мають вплив і владу змінювати в країні щось на краще.

А в неділю приходив Патрик Персел, спікер з Ірландії – коуч українських NGO, ментор та трішки психолог. Він вчить підтримувати життєвий баланс, як уникати професійного і життєвого вигорання. Патрик поділився результатами цікавого дослідження, в якому говориться, що в 2 роки кожен з нас має можливість стати генієм, проте з віком такі можливості зменшуються. Проте він вірить, що в нас все ще залишаються можливості. Ми повинні перестати фокусуватися на тому, що не можна робити, чи щось не вийде, перестати себе обмежувати і відкривати в собі нові можливості. Не потрібно боятися щось робити. Бо ми можемо все.

Screenshot 2020-10-11-09-13-21-412 us.zoom.videomeetings

Проте не треба забувати про своє здоров’я. Бо саме успіх у сполученні із міцним здоров’ям робить на щасливим. І всіх оточуючих нас людей також. Не треба шукати допомоги від інших. Потрібно розуміти, що наш перший ресурс – це ми самі. Не потрібно шукати допомоги від держави, чи від влади. Ми маємо щось робити самостійно. Але перш за все, маємо подбати про себе. Якщо Ви самі у доброму здоров’ї, щасливі, то можете подбати і про інших, бути корисними суспільству. Щасливі люди, які сяють з середини, мають яскраві очі, можуть надихати інших, передавати свою енергію іншим.