01.10.21

МІБ найкраще в Україні готує фінансових профі: підтверджено СІМА

Главная/Новости и анонсы МИБ/МІБ найкраще в Україні готує фінансових профі: підтверджено СІМА

Найкраща бізнес-ідея без грамотного фінансового менеджменту не злетить. Без вміння ефективно використовувати власний і залучений капітал, розуміння, яким чином можна максимізувати прибуток із найменшим ризиком, про успіх на ринку годі й думати. Тому роль фінансових директорів, які вміють ефективно управляти фінансовими потоками підприємства, зростає ледь не щодня.

Потужний фінансовий блок програм МВА, який включає в себе такі дисципліни як «Управлінський облік», «Фінансовий аналіз», «Оцінка бізнесу та VBM», – це давня конкурентна перевага Міжнародного інституту бізнесу (МІБ). Це відзначають й випускники, й експерти, й навіть конкуренти. Черговим підтвердженням цього стала акредитація програм General MBA та Ukrainian MBA найавторитетнішим міжнародним експертом з управлінського обліку – CIMA.

 

cima

 «МІБ першим серед українських бізнес-шкіл отримав статус офіційного академічного партнера СІМА. Акредитація СІМА підтверджує високу якість наповнення програм навчання та декларує позицію навчального закладу – гармонізацію програм навчання з вимогами найкращих світових практик підготовки фінансових спеціалістів, адже СІМА є визнаним лідером фінансових кваліфікацій у світі», - відзначає голова представництва СІМА в Україні Наталія Вовчук.

 

CIMA (Chartered Institute of Management Accountants) - це найбільша міжнародна асоціація, яка об'єднує висококваліфікованих фахівців з управлінського обліку, фінансового менеджменту та бізнес-стратегій. Організація була заснована у 1919 році і сьогодні налічує 696 тисяч членів і студентів. В Україні сертифікати та дипломи СІМА отримали близько 600 спеціалістів, які здебільшого займають керівні посади у своїх компаніях.

 

zelenin

 «Кваліфікація CIMA - це знак якості для фахівця у сфері управлінського обліку, оподаткування й фінансового менеджменту. Це перепустка у світ фінансових топ-менеджерів, і нам надзвичайно приємно, що така авторитетна організація, як CIMA, підтвердила високі міжнародні стандарти освіти у нашій бізнес-школі. А це означає, що навчаючись у МІБ, ви навчаєтесь у найкращих», - наголошує виконавчий директор Міжнародного інституту бізнесу Юрій Зеленін.

 

Процес отримання акредитації тривав понад 4 місяці.

«Всю весну і частину літа поточного року ми з колегами-викладачами звіряли всі наші фінансові, і взаємопов’язані з ними предмети з програм General MBA та Ukrainian МВА. І домагалися, в рамках відведеного ресурсу часу для нашого фінансового блоку дисциплін, щонайменше, досягти відповідності в 60-70% контенту програми CIMA. Для чого доводилося, часом, переглядати наші поточні і майбутні course outlines, вносити в них нові питання, теми, кейси тощо», - згадує професор Міжнародного інституту бізнесу Михайло Сорокін.

Згідно з домовленостями з СІМА, їх вимогам має відповідати не просто кількість годин, а саме зміст, наповнення фінансового блоку. Тому частину матеріалу по курсах бізнес-школа має можливість перевести, наприклад, на самостійне вивчення, а в аудиторії сфокусуватися на тому, що найбільш цікаво слухачам, на тому, що їм складно вивчати самостійно.

 

cima1

 

Відтепер випускники акредитованих програм MBA матимуть унікальну можливість прискореного отримання повного диплома CIMA. Вони зможуть вступити на програму CIMA Adv. Diploma, минаючи здачу іспитів Р1 «Управління ефективністю операцій» і Р2 «Управління ефективністю бізнесу», які «покриває» фінансовий блок програм в МІБ. Це заощадить їм час і витрати в порівнянні з іншими претендентами на цей престижний у фінансовому світі диплом.

 

«Для отримання міжнародного СІМА Диплому «Управління Бізнесом» випускники МВА програм повинні будуть здати лише один іспит – кейс-стаді. Це значно акселерує карє'рний розвиток випускників, підсилює конкурентні переваги на ринку праці – адже молоді фахівці будуть володіти знаннями та навиками кращих світових стандартів, що затребувані вітчизняними та міжнародними бізнесами, а це понад 200 компаній в Україні та глобально 96% компаній-лідерів списку Британського фондового індексу FTSE», - зазначає Наталія Вовчук.

 

Дипломи МВА та СІМА значно збільшують шанси на високо оплачувану роботу в великих та іноземних компаніях, банках і фінансових організаціях, а їхні власники завжди залишаються затребуваними в міжнародному професійному бізнес-товаристві. Це доводять успішні кар’єри випускників Міжнародного інституту бізнесу, які отримали дипломи CIMA до або після завершення МВА.

updatedmap

Наприклад, випускник МІБ Сергій Андрійчук отримав диплом CIMA через три роки після захисту випускної кваліфікаційної роботи у МІБ, і зараз він працює в.о. фінансового директора в Origolo GmbH (Berlin) та Vivier Group (London). А ще один випускник програми Executive МВА МІБ (2017) Ярослав Чуприна, співзасновник OMEGARENDER, здобув диплом CIMA нещодавно - у цьому році.

Не менш знані й успішні на ринку й інші випускники МІБ з дипломами МВА та СІМА: Дмитро Кибкало (Ukrgasbank), Олена Пилипишина (De'Longhi Ukraine), Ірина Олейникова (Metriculous) та багато інших.