22.11.21

Бізнес VS Держава: «хто має бути за штурвалом літака?»

Главная/Новости и анонсы МИБ/Бізнес VS Держава: «хто має бути за штурвалом літака?»

МІБ - про бізнес

Міжнародний інститут бізнесу вже багато років спеціалізується на комплексній освіті для управлінців. За 28 років нашими клієнтами були CEO міжнародних корпорацій та власники великих українських компаній, підприємці-початківці та власники великих підприємств. Так чи інакше їх об'єднує проактивна позиція і прагнення особистого розвитку. Ми неймовірно пишаємося тим, що багато наших студентів пов'язують свої бізнес прориви з МВА-освітою, отриманою в МІБ.

МІБ бачить своєю місією пропонувати ринку актуальний продукт, вивчаючи його тренди та основні вектори розвитку.

Проте!
Бізнес так чи інакше існує в тісній комунікації з державою.

 

 




Щось не так з державою?

 

Ні для кого не секрет, що попри пандемію та економічну кризу, в Україні спостерігається політична нестабільність та «криза» кадрів у державному секторі, про що свідчить частота зміни чиновників.

До того ж Україна вперше за час ринкової економіки переживає період, коли громадянське суспільство тисне і, як наслідок, впливає на державні інституції. Що далі?

20 main

 


 


Будемо чесними:

Ми не знаємо як швидко період коли «зв’язки та гроші вирішують все» повністю відійде в минуле, але вже зараз очевидно, що в суспільстві формується запит на нових лідерів, де ключовим фактором успіху як для держави, так і для самого лідера виступатиме – професіоналізм.

Це цілком очевидно та прогнозовано, бо за штурвалом літака має бути саме професійний пілот, а не аматор, лікувати хвороби – має лікар з відповідною освітою та досвідом. Так само і в державній політиці та управлінні - повинні працювати лише професіонали, які для цього мають спеціальну освіту і розуміння того, як функціонує держава та як правильно розв'язувати суспільні проблеми для максимального задоволення потреб всіх стейкхолдерів.

 

 




Новий проєкт від бізнес-школи МІБ

 

З урахуванням суспільних трендів та освітніх викликів бізнес-школа «Міжнародний інститут бізнесу» готується до запуску нового освітнього напряму у своїй діяльності. Ми поставили перед собою дуже амбітну мету - відкрити при Міжнародному інституті бізнесу – «Школу політики та управління МІБ», яка спеціалізуватиметься на освітніх продуктах для державного та некомерційного сектору. Першим і головним освітнім продуктом нашої школи буде – оновлена авторська програма «МВА in Public administration» (МВА в державному управлінні), яка створена для комплексної підготовки нових лідерів, які зацікавлені в розвитку своєї управлінської кар’єри в державному управлінні та некомерційному секторі.

ukr-gromady-zviazok

*Довідково: У жовтні 2019 року в МІБ було запущено першу магістерську програму з державного управління (в минул. МВА in Public Sector). З приходом світової пандемії, запуск нових груп у 2020 та 2021 роках було відкладений на невизначений час. Однак, враховуючи події останній 2-ох років виникла необхідність повернення до ідеї розвитку нового освітнього напряму в МІБ. Зокрема, було прийнято рішення стосовно запуску у 2022 році оновленого продукту авторської програми з державного управління:

МВА in Public administration.


Програма буде корисною для тих лідерів, хто готовий бути двигуном змін в країні, бажає впровадити потрібні реформи та стати новою елітою в державному секторі. Це можуть бути всі ті, хто вже працює в державному управлінні або ж хто лише планує побудувати свою управлінську кар’єру і підвищити особисту ефективність. Ми готові дати всі управлінські компетенції та прогресивні практичні інструменти для побудови успішної кар’єри в максимально комфортний для вас спосіб і за відносно короткий час. Програма реалізується в модульному форматі, який найбільш зручний для слухачів, що працюють і дозволяє поєднувати роботу з навчанням.

Програма "МВА in Public administration" побудована таким чином, що за 1,5 роки навчання слухач отримає цілісну систему впорядкованих знань з державного управління і публічної політики та глибинне розуміння процесів управління державними програмами, які йому будуть необхідні для ефективної роботи будь-то в центральних чи місцевих органах державної влади, в офісах реформ чи експертних радах, в громадському секторі чи міжнародних проєктах, в політичних партіях (радники/консультанти/члени молодіжного крила).

Слухачі знатимуть як прийняти рішення і розв'язувати проблеми в процесах формування, реалізації та оцінки державної політики. Будуть підготовлені до розв'язання складних питань, які потребують співпраці державного, некомерційного та приватного секторів, а також ефективного лідерства в кожному з них. Дізнаються як побудувати особистий бренд в професійному житті, як правильно комунікувати в публічному середовищі та розвинути в собі лідерські навички.

Ми пропонуємо лише «живі» знання з реальними кейсами з міжнародної та української практики, які можна використати в реальному житті.

 

Навчальна програма складається з 21-ого практичного курсу, в яких представлена концентрована інформація по 6 різних блоках:

Блок 1.Основи державного управління та політики

  • Теорія та філософія державного управління
  • Реформа державного управління
  • Аналіз державної політики
  • Основи законодавчого процесу

 

Блок 2. Економіка та політика

  • Макроекономіка
  • Економічний аналіз політики та проєктів в державному секторі
  • Кількісні методи прийняття управлінських рішень
  • Фіскальна та бюджетна політика
  • Інвестиційна політика держави
  • Енергетична та екологічна політика
  • Промислова політика
  • Децентралізація та розвиток громад

 

Блок 3. Міжнародна політика

  • Зовнішня політика та дипломатія
  • Основи політики ЄС

 

Блок 4. Ефективність публічного адміністрування

  • Стратегічний менеджмент та управління змінами в організаціях
  • Цифрова демократія

 

Блок 5. Громадська діяльність

  • Громадська діяльність

 

Блок 6. Особиста ефективність

  • Лідерство та ділова етика
  • Управління персоналом в публічному секторі
  • Публічні комунікації та переговори
  • Персональний брендінг («Self-Branding»)


Також протягом програми заплановані майстер-класи та тренінги від відомих спікерів.
Важливо, що у структурі програми, окрім базових дисциплін з державного управління та політики, значно посилений економічний блок і блок стосовно особистої ефективності. Питання економічного розвитку й економічної трансформації наразі є пріоритетним для України, бо виступає фундаментом для подальших структурних змін.

Кожен другий українець на питання: «Як покращити рівень життя в Україні?» однозначно відповість, що варто підіймати економіку і це буде правильною відповіддю, адже для зростання якості життя людей країні необхідно економічно зростати. Слухачі матимуть змогу детально розібратися в питаннях функціонування та управління національною і муніципальною економікою, знатимуть як побудувати ефективну економічну модель для України.


Старт програми – 1 квітня 2022 року.
Слідкуйте за новинами - далі буде!