02.02.24

Be in Brilliant Company

 

“Be in Brilliant Company” - девіз глобальної організації Association of MBAs, яка займається міжнародною акредитацією бізнес-шкіл. Всього 277 закладів бізнес-освіти зі всього світу мають акредитацію АМВА, і МІБ є одним з них.

 

ABOUT АМВА

AMBA є одним із трьох основних глобальних органів з акредитації у сфері бізнес-освіти і позиціонує себе як неупереджений світовий авторитет у галузі післядипломної управлінської освіти. Організація акредитує портфель програм післядипломного менеджменту школи, але не акредитує бакалаврат.

Association of MBAsЗаклади можуть стати асоційованими з AMBA, подавши заявку на акредитацію. Загалом Асоціація акредитує приблизно 2% світових бізнес-шкіл. А всі студенти та випускники MBA набувають безкоштовне довічне індивідуальне членство AMBA.

Штаб-квартира Асоціації знаходиться у Лондоні. Багаторічним президентом AMBA до 2017 року був покійний сер Пол Джадж, спонсор-засновник Cambridge Judge Business School у Кембриджі, Великобританія. В даний час виконавчим директором AMBA є Ендрю Мейн Вілсон, який прийшов до організації з Інституту директорів у 2013 році.

 

HISTORY

8 листопада 1967 року вісім випускників бізнес-школи Великобританії (які навчалися в найкращих університетах Ліги Плюща в США) заснували в Лондоні Асоціацію випускників бізнес-класів (BGA). Її місія полягала в тому, щоб покращити якість освіти, отриманої в аспірантурі бізнес-шкіл, і збільшити кількість установ, що працюють у всьому світі.
Випускники розуміли, що майбутня економіка вимагатиме талановитих підприємців і внутрішніх підприємців, щоб просувати інновації. Це вимагало переходу до викладання фундаментальних навичок фінансів, бухгалтерського обліку, маркетингу та менеджменту в університетах.

У 1972 році BGA випустила свій перший Посібник для бізнес-шкіл. До 1979 року було проведено огляд 80 установ. Більшість з них були в США, але було 14 закладів в Ізраїлі, Південній Африці, Гонконгу, Ірані та Ірландії.
Наприкінці 1980-х років організація змінила назву на Association of MBAs (AMBA), зосередившись на акредитації програм МВА в бізнес-школах. До 2017 року AMBA мала спільноту з 260 бізнес-шкіл з акредитованими програмами MBA, а також 28 000 студентів і аспірантів.

 

ACCREDITATION

karta (1)Association of MBAs акредитує програми на здобуття ступеня MBA, MBM та DBA. Коли школа подає заявку на акредитацію для своїх програм MBA, AMBA вимагає, щоб весь портфель програм MBA був виставлений на розгляд, і надаватиме акредитацію лише в тому випадку, якщо всі програми відповідають її критеріям.

Процес акредитації програм MBA включає перевірку відповідності критеріям AMBA, більшість з яких є якісними, а не кількісними. Критерії поділяються на сім вимірів:

▶︎ історія та розвиток установи;
▶︎ приміщення та бібліотеки;
▶︎ викладацький склад, стандарти викладання;
▶︎ адміністрування програм, кар'єра випускників;
▶︎ стандарти прийому студентів;
▶︎ зміст та тривалість навчальної програми;
▶︎ результати навчання.

 

EVENTS

AMBA проводить три щорічні конференції для деканів та директорів бізнес-шкіл: глобальну конференцію, конференцію Азіатсько-Тихоокеанського регіону та конференцію Латинської Америки. Участь можуть брати як акредитовані, так і неакредитовані школи. AMBA також проводить щорічну гала-вечерю в Лондоні, яка відкрита тільки для акредитованих шкіл.

AMBA організовує два щорічні глобальні форуми з метою розвитку та навчання конкретним функціям у бізнес-школах, акредитованих AMBA.

 

У далекому 2007-му Міжнародний інститут бізнесу став першою бізнес-школою України, яка отримала акредитацію АМВА. І от вже протягом 17 років ми підтверджуємо високу якість освіти у МІБ та залишаємося у списку найкращих бізнес-шкіл світу.