10.11.22

Відбувся re-start програми Ukrainian MBA

Главная/Новости и анонсы МИБ/Відбувся re-start програми Ukrainian MBA

 

Запорукою сталого розвитку є постановка чітких та конкретних цілей. Але це лише перший крок. Послідовне та безупинне втілення цілей в реальні дії та результати - ось справжній шлях до успіху.

 

Для слухачів програми Ukrainian MBA це не лише слова, але й дії сповнені рішучості. Так, на тлі постійних та позапланових відключень електроенергії група не просто зібралася в МІБ, але й активно включилася в навчання, вивчаючи основи успішних продаж, стратегічний менеджмент та управлінський та фінансовий облік.

Традиційно, програма UMBA в МІБ має ритмічну модульну систему: триденні модулі двічі на місяць. Для зручності слухачів модулі ритмічно розподілені та по черзі провадяться в оффлайн та онлайн форматах, аби дати можливість молодим фахівцям будувати кар’єру та навчатися одночасно. Тож, 4, 5 та 6 листопада відбувся re-старт програми в аудиторіях МІБ.

Знову сміх та гамір наповнили аудиторії інституту. Знову стоси друкованих навчальних матеріалів для слухачів, запах рідної «мібівської кави» (як кажуть наші клієнти та співробітники), знову обговорення, навчання, обмін досвідом та думками.

Коли у п’ятницю пообіді слухачі почали збиратися разом до навчання, раз за разом звучали фрази радості від зустрічі, активний обмін новинами та сяяли усмішки.

 

zelenin

 

Як зазначив Віце-президент МІБ Юрій Зеленін: «Вже на старті навчання, у перші ж дні, слухачі програм МІБ стають близькими друзями. Впродовж довгих та непростих місяців активних лекцій, домашніх завдань та іспитів перетворюються на родину. Тож, повернення за парти МІБ, як для слухачів програми, так і для команди МІБ - це справжнє возз’єднання з сім’єю.»

 

А для декого радісна звістка, що МІБ відновлює роботу, стала приводом повернення на Батьківщину. Тож нас неодноразово просили переробити вітальні таблички на рецепції з «Welcome” на “Welcome Home” чи “Welcome to Ukraine”. Жартома, звичайно. Але ж у кожному жарті є частка правди.

 

Наша слухачка, Катерина Куликова, підприємець та психотерапевт свої враження від повернення до навчання висловила так«Війна дала відчуття неначе хворий на голову величезний ведмідь тягне нас до себе в печеру і хоче порвати на шмаття, але 9 місяців запеклого супротиву, шаленої боротьби та нелюдської жаги до життя дали свої результати. Нам вдалось втомити того звіра, довести, що ми не тільки не піддамось на подібну провокацію, а ще й виграємо у цьому нерівному бою.

Продовження навчання бізнесу під час війни - це неначе шанс вийти з печери живими, та ще в шкурі вбитого ведмедя. Велика вдячність викладачам, які продовжують навчати як виживати в кризу, та ще й примножувати статки, підтримувати державу, економіку та й рухатись у розвиток, туди, де життя та майбутнє, а не смерть в печері минулого».

 

Буде непросто, але ми точно усвідомлюємо для чого це все.

 


 

Цього разу ми запитали у наших слухачів, які б переваги від МВА вони визначили для себе. І ось, що отримали у відповідь:

 

1. Нові вакансії. Інколи неочікувані, але цілком можливі, враховуючи набуті під час навчання знання.

2. Нові кар’єрні шляхи. Це про те, що МВА освіта може стати каталізатором для того, щоб перейти з однієї галузі в іншу. З однієї позиції до іншої.

3. Зростання потенціалу заробітку. Наші слухачі та випускники зазначають, що вже під час навчання отримали від своїх роботодавців багато «плюшок», після випуску пропозиції зі значно більшою середньомісячною ставкою. А дехто обмовився, що факт їх навчання на МВА не дав керівництву скоротити їх під час вимушених скорочень штатів на тлі воєнних дій.

4. Зростання світогляду. MBA розширює знання про підприємство та допомагає зрозуміти нюанси роботи на глобальному ринку. Що, без сумніву, робить співробітника ціннішим та збільшує його шанси швидше піднятися по сходинках кар’єри.

5. Networking. Звісно! 89% нещодавніх випускників MBA сказали, що відвідування бізнес-школи допомогло їм створити міцну професійну мережу. Така мережа дає доступ до нових можливостей роботи та може стати в нагоді при заснуванні власного бізнесу.

6. Ви стаєте поважним членом свого ділового співтовариства. MBA викликає повагу у колег та інших у професійній спільноті. Кваліфікація сама по собі має велику вагу, але це ще і розширений набір навичок, який зрештою вирізняє випускника програм МВА від простого спеціаліста.