15.12.22

Executive MBA: грудневий модуль

Главная/Новости и анонсы МИБ/Executive MBA: грудневий модуль

 

«Потрібно бігти з усіх ніг, щоб тільки залишатися на місці, а щоб кудись потрапити, треба бігти щонайменше вдвічі швидше!»

Цей відомий вираз з популярної казки «Аліса в Країні Див» досить добре відомий слухачам програми Executive MBA, адже вони чудово знають як важливо розвиватися та не стояти на місці, щоб досягти бажаного.

 

emba3

 

Цього разу ми говорили, яких знань найбільше потребує CEO або той, хто претендує на цю посаду. І ось на чому зійшлися.

Як не крути, а якісні знання, базовані не лише на досвіді, а й на академічно викладеній теорії, вкрай потрібні успішному керівнику. Проте, наявність наукового ступеня та роки управлінського досвіду є лише частиною рівняння успіху на посаді генерального директора. Генеральний директор також повинен вміти майстерно вести перемовини, аби не зазнати поразок. СЕО повинні володіти хорошими комунікаційними навичками, щоб ефективно обговорювати та пояснювати своє бачення широкому колу людей, від співробітників до членів правління. Крім того, генеральні директори повинні вміти спілкуватися не тільки чітко, але й переконливо. Про це багато говорили з неперевершеною у цій справі Оленою Рижковою під час чергового навчального модуля програми ЕМВА у Міжнародному інституті бізнесу.

Окрім цього, генеральний директор повинен мати сильні управлінські навички для заохочення корпоративного зростання. Ця навичка йде рука об руку з гострими лідерськими здібностями, оскільки генеральні директори повинні вміти сприяти цьому зростанню через координацію людей, ресурсів і внутрішньої та зовнішньої політики компанії.

 

emba2

 

Оскільки від СЕО регулярно вимагається приймати рішення, які впливають на успіх компанії, вони повинні мати сильні навички прийняття рішень і вирішення проблем. Вони повинні вміти аналізувати ситуації, розпізнавати проблеми та впроваджувати успішні рішення, щоб компанія рухалася в правильному напрямку. Ці навички часто потрібні щодня і з будь-яких питань: залучення інвестицій, формування адекватного бюджету, стратегія продажів…

 


 

Цікаво, чи всі ці знання нададують слухачам під час навчання в МІБ? Зазирнімо за лаштунки.

З чого складається звичайний навальний модуль?

Один навчальний модуль в МІБ це 30 астрономічних годин брейн-стормінгу: Управління проектами, Фінансовий аналіз, Маркетингова аналітика, Успішні перемовини, Управління людським капіталом, Управління продажами…  Навчальна програма – це ідеально виважений баланс софтових та хардових курсів, коли керівник прокачує себе не лише як вмілий фінансист та інвестор, але й ефективний керівник та трішечки психолог, активнй продажник та мрійливий маркетолог. Зрештою, успішний стратег!

Ось, що з цього приводу говорить викладач курсу «Управління людським капіталом» Олена Рижкова: «Люди протягом тривалого часу прагнуть розвинути функціональні навички та оперативні знання, а також розширити послужний список успіху, щоб досягти точки, коли вони можуть стати лідером організації. Та коли вони врешті досягають бажаного, вони раптом розуміють, що навички та послужний список, які допомогли їм отримати цю посаду, не допомагають, коли вони починають на ній працювати. Осі це і стає початком справжнього розвитку лідера».

 emba1

 

А ось, що сказав по завершенні модуля слухач програми Андрій Александрін: «Вчення – світло, та приємна напівтемрява», коментуючи навчання та наслідки аварійних відключень електроенергії, жертвою яких став і МІБ під час проведення модуля.