11.12.17

Бізнес-школа «Міжнародний інститут бізнесу» почала навчання керівників Харківського конструкторського бюро по машинобудуванню ім. Морозова.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Бізнес-школа «Міжнародний інститут бізнесу» почала навчання керівників Харківського конструкторського бюро по машинобудуванню ім. Морозова.

11 грудня 2017 року бізнес-школа «Міжнародний інститут бізнесу» почала навчання керівного складу Харківського конструкторського бюро по машинобудуванню ім. Морозова, що входить до складу ДК «Укроборонпром».

 

Тривалість програми шість місяців, під час яких слухачі вивчатимуть блок дисцилін з менеджменту та бізнес-оточення, ключових функцій бізнесу. Наприкінці начання передбачена підсумкова робота - розробка внутрішнього бізнес-плану та її захист. Програма навчання в корпоративному форматі була спеціально розроблена під потреби компанії з урахування специфіки її роботи.

 

В перший день навчання відбувся мотиваційний тренінг для керівного складу конструкторського бюро. Відкрив захід директор ХКБМ ім. Морозова, слухач програми Executive МВА МІБ Олексій Бабич, який побажав своїм колегам, а на найближчі півроку ще й студентам, успіху та наснаги у навчанні. 

 

Метою заходу було не лише обговорення специфіки корпоративних освітніх програм та механізмів їх ефективної реалізації, а й комплексне тестування понад 50 фахівців організації. Діагностичний інструментарій було розроблено безпосередньо для ХБКМ ім. Морозова з метою визначення найбільш здібних та мотивованих на розвиток власного потенціалу працівників, адже ефективним та усвідомленим процес корпоративного навчання стає лише за умови високої внутрішньої мотивації його учасників. З аудиторією працювали викладачі МІБ Олена Кір`янова та Дмитро Ковальов.

 

Не викликає сумнівів, що доцільно розроблена та впроваджена корпоративна система навчання є одним з невід’ємних елементів корпоративної стійкості та інкубатором людського капіталу організації.

 

Слухачі приймали активну участь в обговоренні основних принципів ефективної організації корпоративного навчання, дискутували щодо основних мотивуючих та демотивуючих факторів, а також досліджували мотиваційні типи фахівців. Хотілося б особливо відмітити доброзичливу та щиру атмосферу, яка панувала в аудиторії: зосередженість на тестових завданнях не заважала дружній взаємопідтримці та оперативному виконанню тестів, а колективне обговорення різних аспектів корпоративного навчання вказало на високий рівень лояльності фахівців до своєї компанії.

 

хкбм1хкбм2