16.03.18

Стратегії порятунку у ділових бізнес-симуляціях з командоутворення на програмі General MBA.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Стратегії порятунку у ділових бізнес-симуляціях з командоутворення на програмі General MBA.

15 березня 2018 року в аудиторії МІБ на старті навчання на програмі General MBA, що реалізується в карусельному форматі, для формування навичок командної взаємодії в рамках курсу «Формування та розвиток ефективних команд» було проведено декілька ділових бізнес-симуляцій, вперше у форматі психологічно-трансформаційних ігор «Втеча з в’язниці» та «Корабельна катастрофа».

 

Заходи проводилися під керівництвом Рижкової Олени — викладача МІБ на програмах General MBA та Executive MBA, сертифікованого міжнародного консультанта з управління (CMC, ICMCI), професійного проектного менеджера (IPMA, рівень С).

 

Спеціальним гостем слухачів бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу», що координував перебіг гри «Втеча з в’язниці», став власник і директор тренінгової компанії «Камертон» Павло Коробчанський.

 

Бізнес-симуляція, що проводилася з метою утворення єдиної команди в групах General MBA 5-ї та 6-ї генерацій та передбачала реалізацію стратегії порятунку ув’язнених, пройшла у добрій, емоційно-насиченій атмосфері. В той же час, процес був сповнений не лише успіхами слухачів, а й відвертими поразками. Негативний досвід послужив створенню ефективної колективної стратегії, що дозволила в решті розв’язати надскладну задачу, поставлену бізнес-тренерами. Найсміливіша ціль стала реальною і досяжною — «втеча із в’язниці» таки відбулася!

 

Результатом тренінгу став глибокий, збагачений конструктивним зворотнім зв'язком від інших членів групи, самоаналіз власної поведінки кожного слухача. Про це свідчила дискусія, яка відбулася по завершенню заходу. В ході підбиття підсумків усі відзначили, що вирішальним та вагомим для командного розв’язку будь-якої проблеми є вміння стратегічно мислити та вчасно приймати правильні рішення. А з метою досягнення порозуміння в середині групи важливим є також обговорення питання стратегії дій на початковому етапі, ефективний розподіл функцій, наявність взаємодопомоги та відповідальності кожного.

 

Відпрацювання слухачами навичок поведінки у дискусії було продовжене під час проведення ділової бізнес-симуляції під назвою «Корабельна катастрофа». Викладач Олена Рижкова занурила учасників гри у ситуацію, за якою всі опинилися в якості членів команди на пошкодженому судні, яке потопає. Повне знищення корабля неминуче, і лише правильно вибудована стратегія порятунку за принципом «тут і зараз» може стати запорукою успішної рятівної операції.

 

Аналіз ситуації та активна залученість слухачів дозволила знайти їм організаційні рішення, протестувати і оцінити різні підходи (або рухатися по пустелі до людей, або чекати допомоги від рятувальників). Учасники отримали необхідний практичний досвід, змогли проявити та оцінити рівень свого лідерського потенціалу, комунікативних здібностей. Кожен зміг зробити висновки і узагальнення, які дозволили виявити власні слабкі місця. Кожен зрозумів в якому напрямку рухатися, які навички практичної діяльності розвивати, щоб вирішувати управлінські задачі максимально ефективно.

 

В результаті проведених заходів слухачі мали змогу ближче познайомитися, згуртуватися у єдину команду, насититися драйвовим звучанням успіху, ефективності та цілеспрямованості, знайти ресурси для особистого розвитку. І головне на прикладі прожитих ситуацій зрозуміти, як важливо і в бізнесі мати не тільки стратегічний вектор, а й злагоджену команду, що буде втілювати в життя обрану стратегію.

 

IMG 8962  IMG 8893  IMG 8947  IMG 8951